Lider PNL: Îi oferim domnului Ciocea primul loc pe listă la Senat

Ofertă politică în direct, la Acces TV, făcută de vicepreşedintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, primarului din comuna Bustuchin, Ion Ciocea. Primul loc pe listă la Senat, la alegerile din 2020. Puiu Diaconescu susţine că a discutat despre asta inclusiv cu preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu. Ciocea a fost primar PSD până în 2016, când a candidat independent la alegerile parlamentare.

Reporter: Tot mai multe scandaluri în politică, în jurul PNL, cum vedeţi asta?

Puiu Diaconescu: Cât de curând intenţionez să mă retrag din munca politică, pentru că eu m-am săturat de bălăcăreală, de interese. Sigur că nimeni nu face politică degeaba. Dar, misiunea mea a fost şi este să-mi fac datoria acolo unde sunt. Cred că rezultatele sunt cele care mă recomandă. Nu sunt şef, am o responsabilitate. Preocuparea mea nu este să mă bălăcăresc cu nimeni.

Rep.: Aveţi lângă dvs. fostul primar din Ţicleni, discutaţi de o nouă candidatură?

P.D.: La Ţicleni avem discuţii cu fostul primar Ungureanu. Trebuie să vă raportez că urmează Cărbuneştiul, unde voi aduce un om, nu mă feresc să spun, pe domnul Miloşescu, care să fie candidat. Urmează Săcelu, unde am bătut palma 90%. Eu, ştie tot sectorul de care mă ocup, unde promit ceva mă ţin de cuvânt. Deja fac lobby prietenului meu Ciocea. Ieri am vorbit cu preşedintele partidului, este în premieră ce vă spun acum. În direct îl invit pe domnul Ciocea şi îl invităm la PNL şi noi îi oferim ce nu a obţinut de la PSD. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii, cu preşedintele de partid, îi oferim chiar primul loc la Senat la partidul nostru. Sigur, cu condiţiile pe care le-am mai discutat cândva.

Rep.: Îi faceţi această ofertă în direct?

P.D.: Este în premieră, încă nu e votat de Biroul Politic, sunt discuţii la nivelul preşedintelui de partid şi a şefilor de colegii.

Rep.: Domnul Ciocea a avut în 2016 cel mai bun rezultat din România dintre candidaţii independenţi la parlamentare.

P.D.: Da, a luat 9.000 de voturi. Am mai lucrat cu Ion Ciocea nouă ani, am fost amândoi vicepreşedinţi la Partidul Social Democrat. El a mai fost de dreapta înainte de a merge la PSD. Aşa că putem lucra împreună şi mă ofer de acum să îi fiu director de campanie.

Rep.: Revenind la scandalurile din jurul PNL, cum le puteţi stopa?

P.D.: De săptămâna cealaltă, vă asigur, după şedinţa de birou, departamentul de comunicare va avea obligaţia să comunice opiniei publice despre preocupările pe care le-au avut în săptămâna aia şefii de colegiu, primarii, consilierii, precum şi singurul deputat aflat în opoziţie. O să vedeţi că va fi lege ce vă spun eu aici. Nu să ne lăudăm, dar să arătăm ce preocupări avem în legătură cu CEO, cu UM Sadu, cu problemele din sănătate, învăţământ. Acestea vor fi transmise de către departamentul de comunicare întregii opinii publice. Vom lăsa la o parte problemele de gâlceavă, care au scop de a intoxica opinia publică.

Vizualizări: 1,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: