Fost prefect de Gorj: Dragnea, un tip speriat, nesigur

Fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei, în prezent unul din liderii Partidului Mişcarea Populară, a vorbit la TV Sud despre alegerile din PSD. Andrei spune că, în ciuda aparenţelor, Liviu Dragnea nu este un câştigător. Congresul PSD a arătat, spune Liviu Andrei, cât de mare este nemulţumirea în PSD.

Reporter: Cum aţi văzut dvs. Congresul PSD din 10 martie?

Liviu Andrei: În PSD au fost nişte alegeri prin care liderul a vrut să se întărească, a vrut să elimine anumite personaje din partid care nu mergeau pe aceeaşi stradă cu el. În aceste condiţii, a vrut acest congres, care ne-a adus aminte de ceea ce se întâmplă acum 20 de ani. Oamenii au venit cu listuţele de acasă, ştiau ce trebuie să voteze.

Rep.: Liviu Dragnea a părut să ţină partidul în mână.

L.A.: Am văzut multe păreri despre discursul lui Liviu Dragnea, că a fost politicianist, fabricat, ceauşist. Fiecare are părerea lui. Eu m-am uitat cu mare atenţie la discursul lui Liviu Dragnea, o părticică din el. Din punctul meu de vedere, Liviu Dragnea s-a prezentat ca un personaj speriat.

Rep.: Speriat?

L.A.: Da, aşa îl văd eu. Un personaj care nu ţine totul în mână, un personaj care este la apogeu, căruia acest congres i-a dat toate frâiele în mână şi acum trebuie să dea el înapoi. Din păcate pentru el şi din fericire pentru alţii, eu cred că în momentul ăla se gândea că sunt o grămadă de puternici care de sâmbătă încolo vor fi împotriva lui, şi aici i-aş numi pe Bănicioiu, un tip deştept, aerisit, cu mesaj, Ecaterina Andronescu, care a fost un ministru foarte disciplinat al PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi mulţi alţii. Aşa că eu l-am văzut pe Dragnea un tip speriat, nesigur pe el, fără o aură în jurul lui care să-i dea linişte, care să îl securizeze.

Rep.: I se cântă de mult prohodul lui Dragnea şi nu i s-a întâmplat nimic. De ce ar reacţiona nemulţumiţii acum?

L.A.: Pe Dragnea l-au încălecat o parte din baronii locali. În schimb, nu a ţinut cont de faptul că mai sunt şi alţi nemulţumiţi. Gabriela Firea, fostul premier Tudose, senzaţia mea este că nu-l va ierta nici fostul premier Grindeanu. Sunt o grămadă de oameni nemulţumiţi, depinde de abilitatea lui Dragnea.

Rep.: Care ar fi sursa nemulţumirilor din PSD?

L.A.: Nu aş fi crezut niciodată că un judeţ atât de sărac ca Teleorman este atât de bogat în deşteptăciuni. Primul ministru este de acolo, preşedintele Camerei Deputaţilor de acolo, ministrul de Interne de acolo. Se vorbeşte că 70% din secretarii de stat sunt de acolo.

Una dintre cele mai puternice filiale este filiala Gorj, care a luat cinci parlamentari din şapte. În aceste condiţii, să nu ai nicio persoană în conducere la nivel de vârf, pentru mine a fost o surpriză.

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: