Işfan: Cele mai multe restrângeri sunt în Târgu Jiu

Ion Işfan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a spus că încearcă să găsească soluţii pentru toţi profesorii care intră în restrângere de activitate. Problema este că cele mai multe cazuri sunt în Târgu Jiu, iar profesorii nu prea vor să se titularizeze în mediul rural. Işfan a mai spus în interviul de la Radio Accent că, în multe cazuri, profesorii se pensionează cu post cu tot, pentru că sunt tot mai puţini copii la şcoală.

Reporter: Un subiect pe buzele cadrelor didactice este referitor la restrângerea activităţii. Cum stau lucrurile în Gorj?

Ion Işfan: Se pune problema restrângerii de activitate acolo unde cadrele didactice rămân cu mai puţin de 9 ore în specialitate în şcolile în care sunt titulare în acest moment. Fiecare cadru didactic aflat în această situaţie a depus până vineri un dosar la Inspectoratul Şcolar şi comisia judeţeană de mobilitate, conform procedurilor, le va atribui un post pe perioadă nedeterminată.

Rep.: Sunt probleme cu găsirea unor posturi noi?

I.I.: Sunt tot felul de discuţii. Ştiu că problema cea mai mare este la Limba şi literatura română. Comisia judeţeană de mobilitate nu a aprobat prelungire de activitate niciunui coleg care trebuie să iasă la pensie, nu a aprobat nicio rămânere în activitate peste vârsta standard de pensionare. Tocmai din acest motiv, pentru că sunt 9 restrângeri de activitate la Limba şi literatura română. Nu este nicio problemă până la urmă, eu sunt convins că o mare parte din aceste restrângeri vor fi rezolvate în acest an, eu îmi doresc să se rezolve toate.

Rep.: De ce s-a ajuns la aceste restrângeri?

I.I.: Copiii vin din ce în ce mai puţini în sistemul de învăţământ. De aceea, mulţi dascăli ies la pensie cu post cu tot. Cât sunt titulari, legislaţia din învăţământ îi protejează. Mă lupt ca toţi colegii mei care au contracte de muncă pe durată nedeterminată să rămână în învăţământ.

Rep.: Aţi spus că cele mai multe restrângeri sunt în Târgu Jiu...

I.I.: Sunt foarte multe restrângeri în Târgu Jiu şi nimeni nu vrea să plece din municipiu, să meargă titular în mediul rural. Dar, va fi totul transparent, va fi şedinţă publică, nu vor fi probleme. Metodologia lasă posibilităţi, se pot găsi soluţii, astfel încât toată lumea să fie mulţumită.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: