Târgujienii aşteaptă reduceri chiar şi la second-hand

Pe timp de criză, când majoritatea firmelor intră în faliment, magazinele second-hand înregistrează profituri. Reprezentanţii magazinelor susţin că numărul clienţilor creşte de la o zi la alta pentru că marfa este de calitate iar preţul este raportat la perioada de criză. În condiţiile în care preţurile sunt mici, patronii fac şi reduceri de peste 50 la sută. Chiar şi aşa, oamenii aşteaptă ziua reducerilor pentru a-şi lua haine.

Târgujieni preferă să-şi cumpere haine la mâna a doua nu numai pentru că sunt ieftine dar sunt şi de calitate. În timp ce unele firme încearcă să-şi atragă clienţii prin diferite metode, magazinele second-hand au profituri pe timp de criză. „Noi aducem haine la mâna a doua ce-i drept, dar de calitate. Ne aprovizionăm cu haine calitatea întâi, le sortăm şi le aranjăm pe rafturi cum putem mai bine. Raportul calitate-preţ, zicem noi că este unul foarte bun luând în considerare faptul că nu sunt haine noi. Când aprovizionăm magazinul cu marfă considerăm că este prima zi de vânzări şi avem un preţ fix care apoi scade o dată cu trecerea zilelor ajungând să facem şi reduceri de peste 50 la sută iar cu o zi înainte de a aproviziona magazinul, toate hainele rămase se comercializează cu doi lei. De clienţi, ce pot să vă spun decât că sunt foarte mulţi pentru că oamenii nu mai au bani şi nu-şi mai permit să-şi cumpere haine noi şi de aceea noi venim în sprijinul lor. Avem bluze, pantaloni, geci, rolling-uri, paltoane, fuste, cămăşi, ciorapi, eşarfe, fulare, căciuli, cravate, haine de copii, încălţăminte, genţi şi pe lângă articole de îmbrăcăminte avem şi lenjerii”, susţine David Restori, patronul unui magazin second-hand.

50 de lei o ţinută

Preţurile diferă de la un produs la altul. Preţul bluzelor şi al pantalonilor variază între 9 şi 15 lei, gecile şi paltoanele costă aproximativ 30 de lei iar fularele şi căciulile valorează 2 lei. Făcând un calcul simplu aflăm că ne puteam achiziţiona pantaloni, geacă şi bluză cu aproximativ 50 de lei. „Ne îmbrăcăm de la second-hand pentru că nu avem bani să ne luăm haine noi pentru că cele care sunt mai ieftine sunt şi de proastă calitate iar de la firme de renume nu ne permitem să cumpărăm, pe când aici majoritatea hainelor sunt de firmă şi de calitate chiar dacă au fost purtate. Sunt momente în care aşteptăm şi aici să se facă reduceri deşi riscăm să nu mai găsim produsul a doua zi”, a spus un cumpărător.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: