Scandal între sindicatele de la Complexul Rovinari

Federaţia Muncii, filiala Gorj, este în prezent în război cu sindicatul Pinoasa de la Complexul Energetic Rovinari. Cei doi sindicalişti, Constantin Creţan şi Filip Cioplea îşi aduc acuzaţii reciproce cu privire la reprezentativitatea pe care o au în complex. Conflictul dintre cele două s-a concretizat şi într-o acţiune în instanţă împotriva sindicatului Pinoasa. Nici celălalt sindicat de la complex, sindicatul Minerul Rovinari nu a putut sta departe de scandal, liderul Marin Golea spunând despre sindicatul lui Creţan că este unul „fantomă”.

Sindicatele de la Complexul Energetic Rovinari duc o lupă acerbă între ele pentru o reprezentativitate cât mai mare în complex. Federaţia Muncii, condusă la Gorj de Constantin Creţan, a acţionat în instanţă sindicatul condus de Filip Cioplea. „Problema lor este că mai avem noi reprezentativitate acolo, asta-i frământă. Vor să fie numai ei dar oamenii au semnat singuri la ce sindicat vor să fie şi ei încearcă acum prin orice mijloace să-i convingă să se ducă la ei. Pe mine nu mă interesează procentul, până la urmă 50% plus unu nu are nimeni din ei. Am reprezentativitate deci am drept să particip la negociere. Eu unu am început să am structuri şi în Dolj. La Rovinari am în jur de 90 de oameni”, a declarat Constantin Creţan, liderul Federaţiei Muncii, filiala Gorj.

Cioplea: „Nici nu ştiu despre ce este vorba”

Filip Cioplea, liderul Sindicatului Liber Pinoasa, spune că nici măcar nu are habar de ce este atât de pornit Creţan împotriva lui. „Am primit într-adevăr o citaţie dar nu ştiu despre ce este vorba”, a precizat scurt Filip Cioplea. Cel care nu a putut sta departe de scandal a fost Marin Golea, liderul Minerul Rovinari. Acesta spune că sindicatul condus de Creţan este unul al neamurilor şi că nu mai are nici o şansă.

SINDICAT FANTOMĂ

Marin Golea îl contrazice pe Creţan şi spune că abia dacă mai are 20 de oameni la Rovinari şi că face toate lucrurile astea de ciudă. „E un sindicat fals, nici nu ştiu unde are sediu, nu ştiu nimic despre el. Creţan vine şi el din spate cu sindicat fantomă dar nu mai nici o şansă să convingă oamenii”, spune Marin Golea. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: