Eşec total la târgul de joburi pentru absolvenţi

Eşec total la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată la sediul Facultăţii de Inginerie din Târgu Jiu. Târgul de joburi care avea ca scop prevenirea şomajului în rândul tinerilor nu i-a atras nici pe tineri şi nici pe angajatori. Doar cinci agenţi economici din cei 15 care puneau la dispoziţie aproape 250 de locuri de muncă au fost prezenţi, iar studenţii abia şi-au făcut simţită prezenţa.

Un real dezinteres manifestat de angajatori şi de tineri pentru Târgul de joburi organizat ieri în holul Facultăţii de Inginerie din Târgu Jiu. Doar cinci angajatori din cei 15 anunţaţi şi-au făcut apariţia, angajatori care şi-au luat la scurt timp tălpăşiţa când au văzut că aşteaptă degeaba după absolvenţi. În acelaşi timp, cei câţiva tineri care şi-au pregătit CV-urile au plecat extrem dezamăgiţi de oferta slabă a târgului. „Noi oferim tinerilor contracte de muncă pe termen limitat în primă fază. Am primit două CV-uri până acum. Nu se prea înghesuie studenţii să vină”, spune Aurel Onea, reprezentantul unei firme de asigurări. „La angajare se cere tot timpul experienţă. Mie îmi place ideea că acceptă oameni tineri. Mi-am depus CV-ul la o firmă de asigurări. Sunt student în anul patru şi am mai lucrat la o firmă de pază, pe timp de noapte. Încerc în acest domeniu pentru că îmi oferă un program flexibil. Aproape 100 de tineri au trecut pragul târgului, depunând în final 40 de CV-uri.

PROMISIUNI

Organizatorii acestui târg, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au anunţat că la acest eveniment vor participa 15 angajatori care vor oferi studenţilor 237 de locuri de muncă în domeniile hotelier, asigurări, servicii, joburi de bucătar, ospătar, inginer mediu, operator calculator. La nivelul UCB învaţă peste 5700 de studenţi.

 „Oferta este foarte slabă şi sunt foarte dezamăgită de ce se întâmplă. Eu am terminat masteratul şi facultatea în domeniul ingineriei mediului şi am venit aici pentru că s-a anunţat că vor fi trei posturi pe acest profil, dar văd că nu a venit nici un angajator“

Loredana Popescu

 „Caut o slujbă în domeniul Ingineriei mediului de doi ani, de când am terminat facultatea. Este foarte greu pentru că se cere experienţă de minim trei ani în domeniu. Nu am avut unde să las un CV pentru că nu au venit angajatori. Sunt disponibilă să lucrez şi în alte domenii”

 Ana Maria Ciobanu

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: