A negociat vânzarea unui rinichi cu familia lui Arşinel

Viața nu a fost una ușoară pentru un bărbat de 42 de ani din Rovinari. După ce a crescut la casa de copii alături de frații săi, a părăsit sistemul de protecție socială, însă a continuat să trăiască din mila statului, dar și din puținii bani pe care-i câștigă muncind cu ziua. Viața a continuat să-l supună la grele încercări atunci când se aștepta cel mai puțin. Rămas în stradă, a încercat să-şi vândă un rinichi pentru a face rost de bani.

Pentru Constantin Dugulan, viața nu a fost una ușoară. Din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat familia acestuia, el a crescut în casa de copii alături de frații săi, iar după ce a devenit major a trebuit să-și câștige singur existența. Deși traiul s-a dovedit a fi unul foarte greu și fiecare zi s-a transformat într-o luptă pentru existență, bărbatul a ales să muncească cinstit, nu să recurgă la tot felul de metode neortodoxe pentru a-și asigura ziua de mâine. A beneficiat de ajutor social, de o locuință dată de stat cu chirie, iar pe lângă asta a muncit cu ziua. În urmă cu aproximativ o lună, Constantin Dugulan, ajuns la vârsta de 42 de ani, s-a trezit în stradă, după ce autoritățile din Rovinari au decis să închidă blocul în care acesta locuia. De atunci, viața bărbatului s-a transformat într-un adevărat coșmar, iar acum, în prag de iarnă, a ajuns un om al străzii.

social_rovinari_1Aşa a ajuns acum să locuiască printre gunoaie împreună cu șobolanii. „Este foarte greu să te descurci în ziua de astăzi. Eu am crescut în casa de copii și pe documentele scrie că trebuie să fiu protejat de stat, lucru care de o lună de zile nu se mai întâmplă. Am fost scos în stradă din locuinţa în care stăteam pentru că blocul a intrat în reparație. Nu am unde să mă duc. Am găsit un bar care a fost vandalizat și acolo dorm noaptea. Am înțeles că este al unei bănci spațiul și am fost să-i anunț că eu intru noaptea acolo să dorm și au zis că nu este nicio problemă. Dorm pe o bucată de blană pe care am pus zăpadă artificială. Este plin de gunoaie și șobolani. În una din serile astea m-a mușcat un șobolan de picior, chiar de unde am operația de varice. Sper să nu se infecteze.  Primesc ajutor social și masă la cantină, iar ca să mă descurc mai muncesc cu ziua. Dacă nu am unde să stau umblu cu mâncarea în buzunar, că dacă o las acolo mi-o mănâncă șobolani”, a precizat Constantin Dugulan.

Ar renunţa la un rinichi pentru o locuinţă

Din disperare, dar și cu teama că ar urma să-și petreacă această iarnă în frig, sub cerul liber, Constantin Dugulan a recurs la un gest extrem. Cu puținii bani pe care a reușit să-i strângă a plecat în urmă cu câteva săptămâni la Cluj pentru a-și vinde un rinichi, însă suma oferită nu-i ajunge să-și cumpere un acoperiș deasupra capului. A luat legătura și cu familia lui Alexandru Arșinel, însă nu a rezolvat deocamdată nimic. „Am fost la Cluj ca să-mi vând un rinichi, dar nu am reușit. Am  vrut să îl dau lui Alexandru Arșinel, însă familia lui nu mi-a oferit suficienți bani. Mi-au dat 370 de milioane de lei vechi, dar banii ăștia nu-mi ajung să îmi iau o locuință. O să mai încerc. Am vrut să încerc să-l vând și pe Banca Mondială de organe, pentru că străinii plătesc bine, însă îmi este teamă să nu fiu păcălit de traficanții de organe”, a mai precizat Constantin Dugulan.   

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: