Copiii din centrul de plasament rămân la Cărbuneşti

Copiii instituţionalizaţi la Centrul de Plasament din Târgu Cărbuneşti vor fi mutaţi în Căminul Liceului „Tudor Arghezi” întrucât actualul sediu va intra în reabilitare. Într-o perioadă de criză, autorităţile locale au alocat peste un miliard de lei vechi pentru ca internatul liceului să fie amenajat astfel încât copiilor să nu le lipsească nimic. Primarul Mihai Mazilu nu a fost de acord cu mutarea copiilor instituţionalizaţi în centrele din Târgu Jiu întrucât o mare parte a acestora frecventează cursurile unităţilor de învăţământ din Târgu Cărbuneşti.

Centrul de Plasament din Târgu-Cărbuneşti va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare. Copiii găzduiţi în acest centru de plasament vor fi mutaţi la Căminul Liceului „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti începând cu luna noiembrie. În momentul de faţă, internatul liceului se amenajează astfel încât copiilor să nu le lipsească nimic. După ce s-au recompartimentat încăperile şi s-a înlocuit tâmplăria, se pune parchet şi se efectuează zugrăveli. Pentru amenajarea Căminului-internat, autorităţile locale au alocat peste un miliard de lei vechi. „Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1,5 miliarde de lei vechi, din care 300 de milioane au reprezentat contribuţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Lucrările vor fi finalizate în cel mult o săptămână, urmând ca în jurul datei de noiembrie să fie mutaţi copiii”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Deşi exista posibilitatea mutării copiilor instituţionalizaţi în centrele din Târgu Jiu, edilul local nu a fost de acord cu această idee. „Copiii nu puteau fi mutaţi la Târgu Jiu pentru că o mare parte dintre ei frecventează unităţi de învăţământ din Târgu Cărbuneşti. În acele condiţii, cei peste 50 de salariaţi ai centrului trebuiau să facă naveta la Târgu Jiu, cheltuind fiecare câte 3 milioane de lei vechi/lună pentru navetă. În plus, capacitatea căminului este de 80 de locuri, iar în internat rămân doar 20 de elevi. Spaţiul destinat elevilor este separat de spaţiul unde sunt amenajate încăperile pentru copiii instituţionalizaţi, activitatea putând desfăşura în mod corespunzător. În aceeaşi clădire, avem şi o bucătărie, iar copiilor nu le va lipsi absolut nimic”, a mai precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: