Haite de câini maidanezi au invadat comuna Scoarţa

Zeci de haite de câini au invadat satele din comuna Scoarţa. Localnicii spun că maidanezii au fost aduşi cu două maşini la sfârşitul săptămânii trecute, după care au fost abandonaţi pe câmp. Oamenii se tem că maidanezii le vor ataca animalele din gospodărie. Potrivit autorităţilor locale, câinii au fost aduşi de prin oraşe, întrucât în mediul rural nu există atât de mulţi maidanezi. Primarul Aurelian Cotârlău spune că nu pot fi identificaţi cei care au adus câinii întrucât transportul acestora s-a efectuat pe timpul nopţii.

Satele din comuna Scoarţa s-au umplut de câini vagabonzi, la puţin timp după votarea legii maidanezilor. Numai la sfârşitul săptămânii trecute zeci de haite de câini au fost lăsate în zona Budieni. Oamenii se tem că maidanezii le vor ataca animalele din gospodărie. „Cred că sunt aduşi de la Târgu Jiu sau de la Cărbuneşti. Îi aduc seara cu maşinile, iar dimineaţa ne trezim cu ei în localitate. Acum câteva zile, nişte vecini au văzut două maşini într-o noapte care au lăsat zeci de maidanezi în punctul Balta Pietroasei şi la podul de cale ferată. Îi strâng de pe unde îi strâng şi îi aduc noaptea pentru a nu fi văzuţi. De multe ori, maşinile îi lasă în apropiere de ţigănie, iar apoi câinii se împrăştie în toată comuna. Câinii se aciuiesc în pădure, iar apoi apar în haite. Ne temem că ne vor ataca animalele din curte. Neavând ce mânca vor intra în curţi ca să mănânce găini. Chiar la mine în curte m-am trezit cu un câine plin de râie. Mi-a părut rău de el şi i-am dat ceva să mănânce, după care l-am scos afară”, a declarat un sătean din Budieni. 

Probleme fără soluţii pentru autorităţi

Autorităţile locale confirmă cu maidanezii reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale comunei, însă spun că nu au soluţii pentru rezolvarea ei. „Cunoaştem această problemă, aflându-ne între două oraşe nu ştim de unde sunt aduşi maidanezi. Avem probleme şi cu gunoaiele, foarte multe maşini din oraş vin şi lasă sacii de gunoi în diferite zone din comună. În această situaţie este mai uşor să descoperim făptaşii întrucât mulţi aruncă şi facturi de utilităţi, pe care figurează numele şi adresa. În cazul maidanezilor, este greu să identificăm maşinile pentru că acestea vin decât noaptea şi lasă câini departe de case pentru a nu putea fi văzut numărul de înmatriculare”, a declarat Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa.

Nici poliţiştii locali nu pot sta la pândă pentru că în această perioadă sunt probleme şi cu furturile de lemne. „Avem patru poliţişti locali, însă în această perioadă sunt amplasaţi în diferite zone unde sunt probleme cu furturile de lemne. A venit sezonul rece, iar oamenii aduc lemne cu căruţa chiar şi pe înserat”, a mai precizat Aurelian Cotârlău.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: