De ce a demisionat toată conducerea de la Juventus

Probleme mari la Juventus Torino, club de tradiție al Italiei, unde totul se schimbă din temelii în plin sezon. Torinezii au rămas fără 10 oficiali în urma unei ședințe organizate de șefii "Bătrânei Doamne".

Gazzetta dello Sport a dezvăluit că președintele Andrea Agnelli, alături de adjunctul său, Pavel Nedved, cât și directorul general al clubului, Maurizio Arrivabene, au decis să-și dea demisia de la Juventus. Pe lângă cei trei, torinezii au rămas și fără alți șapte oficiali ai clubului. Conform sursei citate, acest lucru s-ar fi întâmplat după ce foștii oficiali de la Juventus au fost implicați într-o anchetă care viza o evaziune fiscală de peste 200 de milioane de euro. Noua conducere a clubului ar urma să fie stabilită în perioada următoare.

Situația dificilă a ”Bătrânei Doamne” nu se rezumă, însă, doar la partea sportivă, ci și la cea economică. După ce a ratat titlul din Serie A și a fost eliminată de Villarreal în optimile de finală din Champions League, bianconerii au înregistrat cele mai mari pierderi din istoria clubului. Potrivit Gazzetta dello Sport, Juventus a acumulat sezonul trecut pierderi în valoare de 254,3 milioane de euro. „Sezonul trecut a fost al cincilea an consecutiv în care clubul din Torino a ieșit ”pe minus”. În sezonul 2017/18, Juventus a pierdut doar 19 milioane de euro, însă de la sezon la sezon, pierderile au devenit din ce în ce mai mari (sezonul 2018/19 – pierderi de 40 de milioane de euro, sezonul 2019/20 – pierderi de 90 de milioane de euro, sezonul 2020/21 – pierderi de 210 milioane de euro)”, informează DigiSport.

În acest moment, Juventus este pe locul 3 în Serie A, după 15 etape din acest sezon.

Vizualizări: 931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: