De ce a ieșit din izolare un târgujian venit din Olanda

Un echipaj SMURD a fost solicitat, miercuri, să preia un tânăr întors recent de peste hotare, care a ieșit din izolare. Acesta a mers să-și cumpere mâncare și, mai apoi, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu ca să întrebe când i se va face test pentru coronavirus. Medicii au dat alarma și au chemat colegii de la SMURD să îl ducă acasă pe bărbat pentru că acesta nu avea niciun simptom specific acestui virus.

Tânărul a revenit marți seara din Olanda. "M-am întors acum din Olanda. Mi s-a spus de la vamă să stau în autoizolare. Am stat acasă, dar a trebuit să ies și eu să îmi cumpăr mâncare pentru că nu m-a sunat nimeni de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, de la primărie. Cine să-mi aducă mâncare? Am zis să vin și până la spital să iau mai multe informații. Am spus aici că m-am întors din Olanda. Mi-au spus că nu mă mai lasă să plec. Cred că stau aici de trei ore. Știu că trebuia să stau în izolare, dar nu puteam să stau fără mâncare. Nu am niciun simptom, sunt foarte sănătos", a spus tânărul înainte să fie urcat în ambulanță.

El a fost dus de un echipaj medical înapoi acasă unde trebuie să rămână pentru următoarele două săptămâni. De joi, el se va regăsi pe lista DSP Gorj de persoane izolate la domiciliu așa că urmează să primească și el trei mese pe zi din partea municipalității, la fel ca toți ceilalți târgujieni care s-au întors recent din străinătate și au fost sfătuiți să stea acasă 14 zile.

Pentru că nu vine dintr-o zonă roșie și nici nu are simptome, tânărul nu a fost testat pentru coronavirus.

Vizualizări: 3,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: