Elevi și profesori în autoizolare după ce s-au întors din Spania

Elevi și cadre didactice din Gorj care au revenit acum câteva zile de la Valencia au decis să intre cu toții în autoizolare. Deși nu prezintă niciun simptom și nu li s-a impus de la aeroport acest lucru, elevii au luat exemplul spaniolilor care ar răspuns prompt la apelul făcut de autorități să se izoleze pentru a preveni răspândirea virusului Covid 19.

Elevii sunt din comuna Bâlteni și, la jumătatea lunii februarie, au plecat la Valencia în cadrul unui proiect educațional pentru un schimb de experiență. Au stat acolo o lună, timp în care au făcut practică la 5 firme și au reușit să-i impresioneze pe spanioli.

”Vreau să vă spun că elevii nu doar că i-au lăsat cu gura căscată pe spanioli, dar m-au uimit și pe mine. Cei 15 elevi au fost repartizați la 5 firme din Valencia, unde au lucrat și și-au demonstrat priceperea. Doi elevi de clasa a IX-a au schimbat toată instalația electrică, prize, tablou, întrerupătoare la un hostel cu 5 etaje. Reprezentanții firmei la care au lucrat au rămas în contact cu elevii și le-au spus că, după ce termină școala, pot merge să muncească acolo dacă vor”, a precizat Constantin Deaconescu, directorul Liceului din Bâlteni.

Întorși acasă acum patru zile, atât elevii, cât și cadrele didactice care i-au însoțit s-au izolat la domiciliu. ”Noi am trecut cu bine de toate controalele din aeroport, ne simțim bine, dar am decis să intră în izolare ca să nu existe nici un pericol. Nu ne-a recomandat nimeni asta, a fost decizia noastră. Alături de cei 15 elevi au fost trei profesori. Lucrăm online la raportul de activitate. O să stăm în izolare până pe 28 martie. Copiii au înțeles, noi la fel, mai ales că am văzut cât de bine au răspuns spaniolii la apelul autorităților. Pe o strada unde am stat, dacă vedeai 2 oameni toată ziua era bine. Și autobuzele de transport au fost băgate la garaj”, a mai povestit Constantin Deaconescu.

Vizualizări: 1,689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: