Folosește sistemul de erbicidat pentru dezinfectare în oraș

Autoritățile locale fac eforturi disperate pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Luați prin surprindere, dar și nepregătiți pentru o astfel de situație, primarii recurg la tot felul de artificii spre binele comunității. La Țicleni, străzile sunt dezinfectate cu instalația de erbicidat a unui consilier local.

Primarul din Țicleni a lăsat deoparte investițiile și proiectele pentru dezvoltarea orașului și se axează acum pe siguranța cetățenilor. A început să dezinfecteze domeniul public cu sprijinul unui consilier local. ”Facem și noi ce putem cu ce avem. Dezinfectăm străzile cu instalația de erbicidat pusă la dispoziție de un consilier local binevoitor. Am dat cu soluții pe centru, printre blocuri, prin parcuri, pe strada principală și în Colonia Snagov. O dată la două zile dezinfectăm scările de bloc și trotuarele”, a precizat Radu Constantin, primarul din Țicleni.

Mai mult decât atât, toate evenimentele din localitate sunt suspendate începând de astăzi. ”Am dat o hotărâre prin care interzicem toate evenimentele. Este vorba de majorate, zile de naștere, botezuri, nunți și așa mai departe. Aveam câteva nunți programate după Paște și să vedem ce mai este până atunci. Așteptăm să vedem ce ne vine și cu slujbele de Paște. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să rămână în casă chiar dacă sunt sănătoși sau nu vin din zone contaminate. Ei umblă pe străzi”, a mai spus primarul din Țicleni.

În Țicleni au ajuns zeci de persoane din străinătate în această perioadă. ”Au venit mulți acasă din străinătate. Așteptăm ca numărul lor să crească, pentru că am fost informați că au venit ieri foarte mulți cu avionul. Avem în izolare 2 fete venite din Italia și un marinar. Mai intră două care au venit tot așa din afară”, a mai spus edilul.

Vizualizări: 1,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: