De ce a revenit Ponta?

Ponta a bătut palma cu Dragnea şi este probabil o chestiune de ore până când PSD va anunţa oficial că îl susţine pentru şefia Camerei Deputaţilor. În prag de campanie electorală, social – democraţii renunţă la teatrul anti-corupţie şi merg pe cartea pragmatică a populismului şi minciunilor spuse cu tupeu. Noi am salvat CE Oltenia, noi am adus investiţii, noi am creat locuri de muncă a spus Ponta în scurta vizită făcută după luni bune în colegiul Târgu Jiu, care l-a făcut de trei ori deputat. PSD a decis să meargă înainte cu un Dragnea condamnat definitiv şi cu un Ponta trimis în judecată şi are toate şansele să câştige bătăliile electorale din acest an. Ponta ştie el ce ştie dacă s-a întors pe scenă. Ştie şi care sunt şansele PSD, ştie şi că singura şansă de a conserva sistemul politico-economic de până acum este recâştigarea puterii. Deja sunt scenarii potrivit cărora PSD şi sateliţii îl vor suspenda pe preşedintele Iohannis şi vor avea puterea totală.
De ce creşte PSD? Pentru că improvizaţia cu tehnocraţii nu a mers. Oricât de OK a fost Cioloş, un om nu înseamnă un guvern. PSD creşte şi pentru că opoziţia, care ar trebui reprezentată în primul rând de PNL, şi-a dezamăgit electoratul. Aroganţă, infatuare, luptă pentru ciolan şi multă mediocritate, asta oferă PNL atât în Gorj, cât şi la centru.
Partidele mici? Ce să alegi din ele. Sunt înţesate cu traseişti, obişnuiţi să negocieze votul electoratului. Şi vor negocia probabil cu PSD, cu care ALDE, UNPR, PMP ori PRU au mai puţine incompatibilităţi decât cu PNL.
România, societatea civilă, electoratul, oamenii de rând nu par să fie pregătiţi pentru o altă clasă politică, deşi sondajele arată că o aşteaptă. Aşteptarea nu va aduce însă schimbarea, ci implicarea şi lupta. În lipsa unui lider care să mişte masele, schimbarea va trebui să vină de jos. Când o fi să vină ceasul schimbării.

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: