De ce cred directorii de şcoli că au picat examenul

Surprize de proporţii la concursul pentru directorii de școli din Gorj. Zeci de candidaţi au fost respinși la proba scrisă, printre aceștia numărându-se și directori cu vechime în fruntea școlilor. Printre perdanți s-au aflat Pompiliu Ciolacu de la Palatul Copiilor, Marcela Mrejeru de la Colegiul "Henri Coandă" sau Gheorghe Benegui, adjunctul de la Liceul Teologic. Au fost și candidați respinși, directori încă în funcție, care s-au gândit imediat să-și dea demisia.

Peste 170 de candidaţi la funcțiile de director plin și adjunct în unitățile școlare din Gorj au participat miercuri la prima probă din concursul pentru promovarea pe post. Acesta a constat într-un test grilă. Circa 25 de candidaţi au fost respinși pentru că nu au obținut punctajul necesar. Pompiliu Ciolacu este unul dintre cei care au ratat șansa să continue în fruntea unităţii. Acesta s-a aflat în Palatul Copiilor în ultimii 11 ani. Ciolacu s-a arătat resemnat. "Pentru un punct și jumătate n-am făcut 35 de puncte. Greu, ușor, cum a fost, atât am făcut. Au fost 20 de întrebări din astea cu desene, cu forme. Prea puține chestiuni de management, câteva întrebări la sfârșit. Nu e nicio problemă, asta e viața", a declarat Pompiliu Ciolacu, candidat la funcția de director la Palatul Copiiilor. Acesta va rămâne profesor titular în cadrul unității.

A vrut să demisioneze
Și directorul de la Liceul Energetic, Ionel Oană, care candidase pentru un nou mandat, a ratat proba scrisă. Spune că a vrut să-și dea demisia, dar că l-a convins generalul de la Inspectoratul Școlar să rămână până la finalizarea concursului. A avut de făcut comentarii și legat de subiectele de la testul grilă. "Cred că nu am nicio vină în pierderea concursului. Au fost două întrebări cu schepsis. Nu o să cred în viața mea, și când mor, că nuvela și filmul fac parte din categoria "poveste". Eu am bifat că este în categoria operelor în care se găsește o oarecare ficțiune. O să întreb de aici în sus până la nivelul universitar", a spus Ionel Oană.
Concursul a fost greu, spun inspectorii școlari. "Testarea evalua o capacitate emoțională și cred că în multe dintre cazuri emoțiile au fost copleșitoare. Eu i-am văzut, oameni cu experiență, oameni în vârstă care s-au pierdut, existând situția în care n-au bifat nimic într-o grilă. Efectiv a uitat", a explicat Georgeta Popescu, inspector școlar.

Rădulea, punctaj mai mare decât Tașcău
Curioase sunt rezultatele a doi candidați de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu. Dorin Tașcău, cadidat la funcția de director plin, a obținut un punctaj de 46,250 puncte, iar Bogdan Rădulea Zamfirescu, adjunctul său în prezent, candidat la un post de director adjunct, a obținut 46,875 puncte. Asta în condițiile în care au fost subiecte unice.
Candidații la funcțiile de director urmează să susțină în perioada 17 octombrie-17 noiembrie și celelalte probe, interviul și evaluarea cv-urilor. Cei care vor promova de toate aceste probe vor sta în fruntea unităților școlare timp de 4 ani.
RESPINŞII
Candidații declarați respinși sunt: Ion Andrei, Elena Basarabă, Gabriel Bălan, Sorin Daniel Băluțoiu, Gheorghe Benegui, Elena Boiangiu, Pompiliu Ciolacu, Daniela Damo, Georgiana Deaconescu, Livia Drumen, Corina Georgescu, Elena Ghitan, Ileana Lastovietchi, Daniela Leahu Morie, Marcela Mrejeru, Valentin Ionuț Munteanu, Ionel Oană, Nicolae Opriș, Elena Popescu, Constanța Maria Rusu, Constantin Scurtu, Cristina Spita, Valentin Tîlvescu, Simona Dana Turbăceanu, Viorelia Văduva.
NOTE MARI
Printre candidații care au promovat proba scrisă și au obținut printre cele mai mari punctaje se numără: Mihai Istrate (48.750pct), Nicu Baiu (48,750 pct), Antoaneta Butoarca (48,125 pct), Rodica Păuna (48.125) Laura Maria Gheorghita Schiopor (48.125), Ion Dobre (47,500), Violeta Dulubei (46,875pct).

Vizualizări: 6,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: