Un nou scandal de malpraxis la spitalul din Târgu Jiu

Medicii de la Maternitatea din Târgu Jiu sunt acuzați de părinții unei fetițe născute luna trecută de malpraxis, după ce micuța s-a ales cu o fractură de claviculă chiar în primele sale clipe de viață. Un traumatism la ochi a completat „meniul”, părinții fiind asigurați la acel moment că lucrurile vor reveni la normal și că nu au motive să se îngrijoreze.

A trecut însă o lună, iar acum ei au venit la Târgu Jiu pentru a depune plângere la Colegiul Medicilor și Parchet, cerând o anchetă. Ionela Hărăboiu este din Crețești, un sat de lângă Târgu Cărbunești, iar luna trecută, pe 12, a născut la Târgu Jiu, deși acum crede că era mai bine să rămână la Târgu Cărbunești. Femeia mai are două nașteri la activ fără probleme, iar sarcina de acum a fost și ea una normală. Ar fi putut fi și nașterea dacă nu apărea un mic incident, după cum povestește femeia.
„Spuneau că o să nasc dimineața, dar spre miezul nopții deja copilul începuse să scoată capul și ele mă îndemnau să merg pe jos, în halul ăla, până la sala de nașteri. Le-am spus că nu am cum, m-au deplasat asistentele până acolo și am reușit în cele din urmă să ajung la sală. A venit o asistentă acolo și s-a aplecat peste burta mea, iar când doctorița a vrut să tragă fata afară asistenta s-a ferit puțin pentru că se stropise de la lichid. Atunci cred că i-a rupt mâna fetiței sau ce a făcut, că mi-au spus apoi că în 2-3 săptămâni o să-i treacă. A trecut însă o lună și la fată tot i se vede osul aici la claviculă”, declară mama.
Și ea și soțul ei stau îngrijorați pentru că timpul a trecut și problema nu pare să se fi rezolvat de la sine, așa cum susținuseră medicii. „S-a auzit o pocnitură când ieșit fetița din soție. Au spus că are o mică fisură la claviculă, dar pe biletul de externare mi-au dat fractură de claviculă și traumatism la ochi. Ochiul drept era plin de sânge la fetiță imediat după naștere și clavicula ruptă. Au bandajat-o vreo două zile cât au mai ținut-o acolo în spital și au spus că totul va fi bine. Acum o să venim cu ea la Târgu Jiu la un cabinet să ne spună cineva ce e de făcut și apoi să mergem la București, că doar nu o să stăm așa cu ea”, spune și Petre Tănăsescu, tatăl fetiței.
Vestea că părinții fetiței cer o anchetă pentru a vedea cine e de vină pentru cele întâmplate nu îi îngrijorează însă pe medici. Ei susțin în continuare că fetița este bine și că părinții trebuie să aibă răbdare până când osul cu probleme va reveni la normal. „A prezentat o fractură de claviculă în lemn verde, care nu a pus probleme ulterioare. Nou-născutul a plecat sănătos din spital și nu se impune un alt tratament ulterior. Din spusele medicilor noștri, părinții nu au motive de îngrijorare”, a menționat managerul spitalului județean, Tiberiu Tătaru.

Galerie foto


Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: