De ce numai CSM Târgu Jiu poate juca pe Stadionul Municipal?

Dezvăluirile recente referitoare la faptul că numai juniorii de la CSM Târgu Jiu pot să joace pe terenul de joc din Stadionul Municipal, prin bunăvoința Primăriei Târgu Jiu, au revoltat  mulți târgujieni. Aceștia se întreabă de ce numai copii legitimați la clubul primăriei pot folosi stadionul în timp ce alte sute de copii și juniori sunt lăsați să joace în condiții de mizerie pe terenul sintetic.

Nu este o noutate faptul că baza sportivă din Târgu Jiu este în cea mai mare parte în paragină iar imaginile recente care circulă în mediul online arată o bază sportivă abandonată care nu face cinste deloc orașului. Dacă de Stadionul Municipal, respectiv terenul de joc, primăria s-a mai ocupat să îl refacă, pe bani mulți, după activitățile festive din perioada verii, în terenurile de antrenament nu s-a investit nici măcar 1% din cât s-a cheltuit pentru stadion.  

Cetățenii din Târgu Jiu pun acest aspect pe seama faptului că în stadion joacă echipele de juniori ale CSM Târgu Jiu, și de aceea este mai îngrijit, iar pe restul bazei sportive joacă ceilalți copii din Târgu Jiu, legitimați la alte asociații sau cluburi școlare.

„De ce nu au dreptul și alte echipe de copii din Tg. Jiu să se antreneze pe acest stadion??? Numai CSM-ul are dreptul... A pus primăria monopol pe toate terenurile din complex??? O mare rușine când au schimbat denumirea stadionului... Acest oraș a fost cunoscut pe plan sportiv in ultimii ani datorita echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, nu datorită CSM-ului”, a comentat Florin Croicu situația din stadion la o postare care prezenta imagini cu terenul sintetic din Complexul Sportiv Municipal, neîngrijit și abandonat de primărie de ani de zile. „Am fost să alerg acolo și este dezastru! Păcat că sunt atât de mulți copii pasionați de sport în orașul nostru și nu au condițiile necesare să se dezvolte!”, a comentat și Lucian Pătruț, un alt cetățean indignat de dezastrul din baza sportivă. „Bravo, așa trebuie arătat, tot sportul e la pământ. Autoritățile dorm și doar când vin alegerile să lauda că fac”, a lăudat un alt cetățean inițiativa de a prezenta public situația din baza sportivă, criticând promisiunile autorităților locale că vor rezolva problemele din stadion.

Gardul rupt sau inexistent pe alocuri, scaunele de la băncile de rezervă distruse, plasele porților rupte, scaune din tribune lipsă sau grilaje de scurgere a apei roase de rugină, sunt doar o parte din problemele terenului sintetic la care se mai adaugă lipsa unor vestiare decente pentru copii și lipsa toaletelor pentru copii și spectatori. Fiind vorba de baza sportivă a primăriei nici organele de control nu trec prin zonă, nefiind luată nici o măsură de către DSP când s-au semnalat în presă toate aceste probleme care au apărut de ani de zile. 

Președintele Asociației Județene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, cel care a dezvăluit publicului cât de neglijată este baza sportivă de către primărie și în ce condiții joacă copiii din Târgu Jiu, spune că nu este corect ca numai copii legitimați la clubul primăriei să se bucure de condiții bune și să aibă la dispoziție noul stadion și vestiarele: „Nu numai copiii care joacă la CSM Târgu Jiu sunt copiii orașului. Copiii orașului sunt și cei care joacă la cluburile private din Târgu Jiu.  Pentru CSM, mumă, pentru restul, ciumă! Fac un apel la părinți și la antrenori: vă place, vă convine? Știu, vă e frică! Lăsați frica deoparte și gândiți-vă la viitorul copiilor voștri și la viitorul orașului în care trăim!”

Peste 500 de copii din Târgu Jiu se antrenează și joacă pe terenul sintetic din Târgu Jiu, în condiții greu de acceptat în 2024, fără vestiare corespunzătoare, fără dușuri sau toalete, schimbându-se pe băncile de rezerve, în aer liber.

Galerie foto






Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: