De ce s-a întors Rareş Bogdan

Emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV a fost ani buni extrem de incomodă pentru putere. Nu va mai fi de acum încolo, câtă vreme selecţia invitaţilor va fi făcută de patronat, nu de realizator. E ca atunci când echipa FCSB este făcută de Gigi Becali, nu de antrenor.

Rareş Bogdan a protestat în primă fază, dar din nefericire a dat înapoi după numai trei zile. Asta în condiţiile în care restricţiile rămân. În continuare nu are voie să îi invite pe Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu, dar se pare că lista este mult mai lungă. Ar fi pe listă şi Liviu Avram, şi Ioana Dogioiu, probabil Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, Sabin Orcan şi alţii. Nu mulţi, că nici nu erau prea mulţi care incomodau prin ce spuneau.

Cred că Rareş Bogdan nu a avut nicio secundă intenţia să plece. A căutat doar un mod în care să îşi păstreze publicul, respectând ordinele lui Guşă. O păcăleală care nu va ţine mult, oamenii se vor prinde şi vor căuta alt post pe telecomandă. Invitaţii care făceau emisiunea interesantă îşi vor găsi probabil loc în platourile altor emisiuni, de la alte televiziuni. Aşa ar fi normal şi cred că aşa se va întâmpla.

Rareş Bogdan este într-o situaţie delicată, pentru că el şi-a format un public tocmai ca urmare a unor exagerări de limbaj şi a unor abordări mai dure ale unor subiecte. Dacă tonul se va îndulci, va fi imediat taxat exact de publicul lui cel mai fidel. Realitatea TV încearcă să simuleze că rămâne postul care luptă cu Dragnea, dar, dacă lupta nu va fi reală, nu va mai păcăli pe nimeni. Nu e cazul să dăm cu pietre, probabil că aveau de ales între a face un compromis şi a fi închişi, din cauza insolvenţei prelungite. Probabil că răul cel mic în această situaţie este compromisul, până când vor veni vremuri mai bune. Doar că nu ar fi corect faţă de public să pozeze în ceva ce nu sunt. Realitatea TV putea să îşi păstreze verticalitatea şi ar fi fost o chestiune de săptămâni până ar fi fost închisă. Era mai bine? Eu zic că nu. Cel mai rău ar fi însă ca Realitatea TV să devină o nouă Antena 3. Sau Antena 4, aşa cum circulă o glumă pe paginile de socializare.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: