Aroganţa îl va pierde şi pe Dragnea

Liviu Dragnea este tot mai arogant în conferinţele de presă. Pe măsură ce câştigă bătălie după bătălie în Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea îşi permite să nu răspundă la tot mai multe întrebări. Jurnaliştii au mai văzut aroganţe din astea şi repetă întrebările astfel încât să fie evident pentru toată lumea că Dragnea refuză să răspundă.

Aroganţa lui Dragnea vine din foarte mulţi bani, din afaceri uriaşe pe care le antamează în numele statului cu şmecherii lumii. Un exemplu ar fi contractul de 1,6 miliarde de euro de la MApN, pe care Dragnea ar vrea să fie dat olandezilor de la Damen, care au venit cu un preţ dublu. Când joci în liga marilor mafioţi ai lumii, sigur că noi, muritorii de rând, îţi părem nişte proşti.

Aroganţa este un mare duşman al politicienilor şi i-a scos de pe scenă pe Adrian Năstase şi Traian Băsescu. Dragnea este mult mai mic decât cei doi, din toate punctele de vedere. Nu are mintea lui Năstase, nici inteligenţa lui Băsescu. Este plin de şmecherii, nu se sfieşte să îşi şantajeze şi ameninţe colegii de partid, nu are scrupule, dar asta nu îi va salva pielea. Chiar dacă face afaceri subterane cât ei doi la un loc, nu cred că banul poate rezolva chiar orice.

Liviu Dragnea, ca preşedinte de partid, a lovit în PSD aşa cum nu a făcut-o nimeni înaintea lui. Şi-a pus parlamentarii să îşi dea jos propriul guvern prin moţiune de cenzură, ceea ce e ceva de noaptea minţii. I-a luat toate funcţiile din partid Gabrielei Firea, cea care este cel mai bine cotată în sondaje dintre pesedişti şi care păstoreşte o localitate cu peste două milioane de locuitori. Nu ştiu ce strategie are Dragnea, pe ce se bazează când dă afară din partid sau din funcţii personaje importante în organizaţie. Dacă are impresia că poate câştiga alegerile doar pe mustaţa lui şi pe o sută de lei în plus la pensie, se înşeală. Sigur că PSD are un aparat important de primari, dar şi aceştia încep să mârâie, pentru că nu au avut bani în anii ăştia decât de salarii, iar în 2020 nu au cu ce să iasă în faţa oamenilor, pentru a mai cere un vot. Dacă pierde primarii din mână, Dragnea s-ar putea să se trezească stăpân peste un partid gol.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: