De ce să pui puţină sare în cafea sau în paharul cu vin

Sarea este ingredientul care nu lipsește din nicio bucătărie dar se foloseşte de obicei la gătit. Se folosește chiar și la deserturi, dar poate fi adăugată la fel de bine și în unele băuturi, pentru a le potența gustul. 

Sarea este un ingredient cunoscut mai ales pentru faptul că potențează gustul alimentelor. Aceasta nu lipsește din nicio mâncare și se adaugă chiar și în prăjituri, creme, sau alte deserturi, pentru că le dă o aromă mai intensă. Sarea poate fi folosită și pentru a echilibra gustul unor băuturi, precum vinul. Dacă adăugați un praf de sare în paharul cu vin, acesta se va decanta și se va simți mai intens aroma fructelor din care este făcut.

Sarea poate fi adăugată și în ceașca cu cafea, iar aroma și gustul cafelei vor fi mult mai intense. Mai mult, sarea taie gustul amar al cafelei și nu va mai fi nevoie să adăugați zahăr sau alți îndulcitori în cafea. Totuși, trebuie să țineți cont că gustul amar al cafelei este dat de gradul de prăjire a boabelor. Cu alte cuvinte, dacă nu vreți o cafea amară, alegeți un sortiment cu boabele mai puțin prăjite.

Sarea are numeroase utilizări și în gospodărie și poate fi folosită atât pentru a curăța diverse pete, cât și pentru a scăpa de anumite mirosuri. Pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, aveți nevoie de o jumătate de portocală (doar coaja) și câteva lingurițe de sare. Umpleți coaja de portocală cu sare și puneți-o pe raftul frigiderului. Veți scăpa de mirosul de mâncare din frigider iar trucul este unul ieftin și la îndemâna oricui..

Vizualizări: 2,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: