De ce stă Ciurel în spatele lui Călinoiu

Cei mai periculoşi oameni sunt cei care au minte puţină şi putere multă. Sunt oameni care nu construiesc, dar sunt mândri de ei atunci când distrug. Suntem mai tari, îşi zic, fără a înţelege că orice prost poate distruge, din fericire nu se coboară toţi la mintea lor. Când mai mulţi proşti cu instincte distructive se strâng la un loc, cred că nu ar mai trebui ignoraţi, pentru că devin periculoşi pentru societatea pe care o conduc.

Dar, să lăsăm filosofia şi să trecem la treburile de zi cu zi. Mă tot întreb de ce stă Ciurel în spatele lui Călinoiu? Ce treabă are directorul Complexului Energetic Oltenia să îngroaşe rândul căţeilor din suita cu care şeful judeţului merge pe la tot felul de manifestări? L-am văzut pe Ciurel, la televizor, cum se dădea cu trenul regal, doar pentru a avea prilejul de a-i spune lui Călinoiu ce idee minunată a avut să bage chestia asta în programul de promovare a turismului. Dar pentru ca servilismul să fie maxim, Ciurel a mai luat şi o liotă de directori din complex după el, ca să simtă şeful judeţului cât de important este. Coane Mischie, nici în zilele matale ale mai bune nu ai avut un aşa culegător de scame.

Ştiţi tipii ăia frustraţi, persecutaţi de şefi la serviciu, care merg apoi acasă şi îşi bat nevestele, să se simtă bărbaţi? Ciurel ştie că postul lui de manager politic, denumit privat printr-o selecţie frauduloasă, stă în pixul lui Călinoiu. Aşa cum odată ştia că postul lui de la Rovinari stă în pixul lui Morega şi era la fel de servil pe la conferinţele PNL. Iar când pixul era la Şereş, s-a mutat la conferinţele PC. Ciurel a fost nevoit să facă sluji în faţa politicienilor pentru a promova în plan profesional şi cred că este frustrat de asta. Dar merită! Pentru că, atunci când se duce în biroul lui de la Gară, se adună cu alţi dependenţi de pix, cum ar fi Răuţ, şi îşi pun mintea la lucru.

În ultimul an, din neuronii lor adunaţi în aceeaşi găleată nu au ieşit chestii constructive. Oamenii ăştia nu ştiu decât să dărâme. Au reuşit să taie salarii, să blocheze exploatări, să reorganizeze organizarea reorganizată tot de ei, în mod repetat, să ameninţe, să facă reclamaţii. Echipa lui Ciurel pune în pericol obţinerea unui credit de la BERD de 200 de milioane de euro, fără de care un bloc energetic va fi închis, dar managerul iese public cu o vrăjeală că schimbă el şireturile de la o instalaţie la alta şi totul va fi perfect. Echipa lui Ciurel a dublat într-un an creanţele, dar are tupeul de a da vina pe predecesori. Echipa lui Ciurel vrea să compenseze creanţele cu termocentrale neperformante, pentru a mai atârna două-trei pietre de moară de gâtul complexului. Echipa lui Ciurel distruge tot ce atinge. Şi îl va distruge şi pe Ion Călinoiu.

Incapacitatea echipei lui Ciurel de a construi este deja evidentă pentru toată lumea. Cu toate acestea, sunt doar voci izolate care vorbesc despre asta. Puţin Morega, puţin Tudor Barbu, din când în când Popeangă. Deloc Cârciumaru. Prea puţin opoziţia. Aproape deloc sindicatele, care se lasă atrase în dezbateri legate de cotizaţii, sedii, privilegii. Adevărul este că e greu să îi combaţi pe proşti, dar când vorbim de grupuri organizate, cred că bine să ne călcăm pe orgoliu. Pentru că în curând va fi prea târziu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: