Flori care se plantează primăvara și îți transformă grădina

Primăvara este anotimpul în care grădina prinde din nou viață și se umple de culoare. Primele flori care înfloresc sunt cele cu bulbi, care au fost plantate în toamnă sau chiar iarna. 

Știm deja că primele flori care răsar sunt ghioceii, așa-numiții vestitori ai primăverii. Aceștia înfloresc și dacă temperaturile sunt scăzute, iar pământul este încă acoperit de zăpadă.

Printre florile timpurii, dar ceva mai pretențioase la condițiile de mediu se numără și zambilele, narcisele și lalelele. Aceste flori cu bulbi se plantează în pământ toamna sau chiar iarna, fiind rezistente la îngheț. Dacă nu ai apucat să le sădești toamna trecută, le poți planta și acum, însă ele vor înflori abia la sfârșitul primăverii.

Prima lună de primăvară este ideală pentru a sădi florile anuale, dar și pe cele perene. Sunt multe flori care pot fi plantate în grădină sau în jardiniere și care te vor surprinde cu explozia lor de culoare în sezonul cald.

Panseluțele sunt flori multicolore care sunt ușor de îngrijit, chiar dacă ești începător în ceea ce privește grădinăritul. Sunt rezistente și tolerează bine și temperaturile scăzute. După ce nu mai există riscul de îngheț, poți planta în curte panseluțe de care să te bucuri în câteva săptămâni.

Petuniile sunt unele dintre cele mai apreciate flori, atât pentru spațiile exterioare, cât și pentru balcon sau terasă. Sunt flori anuale, ceea ce înseamnă că dacă le ții în grădină, trebuie să le replantezi în fiecare primăvară.

Hortensiile sunt flori care cresc sub formă de arbuști sunt spectaculoase atunci când ajung la maturitate. Preferă locurile cu semi-umbră, iar avantajul lor este că sunt flori perene. Le plantezi o singură dată și vor crește de la an la an.

Bujorii sunt unele dintre cele mai delicate și mai parfumate flori, care îți transformă definitiv grădina. La fel ca hortensiile, bujorii sunt flori perene, ceea ce înseamnă că îi plantezi o singură dată și te vei bucura de ei în fiecare an.

Galerie foto




Vizualizări: 16,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: