Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

De fapt, Ponta este noul Băsescu

Bieții pesediști! Încearcă din răsputeri să acrediteze ideea că Iohannis ar fi noul Băsescu. Că ar fi același lucru. Că PNL-ul ar fi, de fapt, tot PDL-ul. Dar, mai ales, bietul Victor Ponta! A fost ieri la Antena 3 și părea disperat. Stresat, exasperat, conștient de iminența propriei prăbușiri. Nici măcar limbile adânci ale lui Gâdea nu au reușit să-l mai relaxeze. Ponta și aparatul lui de manipulare nu a reușit să-l scoată pe Iohannis băiatul rău. Slavă Domnului, au încercat din răsputeri! Antena 3 a vrut sincer să facă din Iohannis noul Băsescu. Eșec total. Și nu pentru că Iohannis ar fi cine știe ce băiat bun sau politician excepțional. Ci pur și simplu pentru că este atât de neutru încât ți-e imposibil să-l urăști. Sau să-l iubești, că tot veni vorba, dar nu cu iubire funcționează media din România, ci cu ură.

Fără să-și dea seama, în ciuda eforturilor colosale de a trimite ura în tabăra opusă, Ponta însuși a devenit noul Băsescu. Ca și pe Băsescu pe vremuri, lumea îl urăște visceral, definitiv, mai presus de rațiune. Nimic nu poate convinge milioanele de oameni care îl urăsc pe Ponta că, de fapt, guvernul lui nu e chiar așa rău. În unele aspecte, chiar nu e. Dar asta cade pe planul al paișpelea. Pe primele treisprezece, publicul are una și aceeași prioritate: să-l vadă dus pe Ponta, pentru că ÎL URÂM PE NENOROCIT.

Mai grav, Ponta nu este nici genul pe care îl iubești sau îl urăști, cum era Băsescu. Nu are talibanii săi care s-ar arunca în foc pentru el și ar face-o din convingere, nu pentru bani sau alte foloase.  Pe Ponta ori îl urăști, ori îl placi așa, cu o scârbă reținută, amestecată cu un cumul de interese. Cam cum îl plac colegii lui din partid. Și cum ar putea să-l placă? Ce politician cu toți boii acasă ar accepta ca liderul său să fie un loser? Un ratat politic și, în curând, dacă DNA-ul îi dă înainte, un ratat chiar și pe plan personal, Victor Ponta tocmai își trăiește ultimele spasme. Nu de la genunchi i se va fi tras, ci de la întregul său fel de a fi. Nu are aroganța brută și mârlănească a lui Băsescu, aroganța aia de vagabond care te poate și amuza și pe care o poți și admira, într-o oarecare măsură. Ponta are o aroganță perfidă, mieroasă, grețoasă până la Dumnezeu. Nu poți să-l iubești în nici o circumstanță, nevastă-sa însăși probabil că strâmbă din nas când se întinde s-o pupe, dar poți să-l urăști bine-mersi. Oho, și ce mai poți!

Pe Ponta nu-l urăște doar o bună parte a românilor, ci și liderii europeni și istoria însăși. E atât de mort, deja, încât ura se transformă în milă, atunci când amărâtul șchiop se străduiește să convingă lumea, la televizor, că de fapt e un tip simpatic. Fie-ți țărâna ușoară, Victore! Boule ce ești!

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: