De la cârlan fără minte la impertinent !

Se pare că Victor Ponta se află într-un continuu progres al abilităţilor sale politice pe care le-a remarcat chiar şi partenerul său de alianţe conjuncturale. Crin Antonescu şi-a adus aminte de meseria sa de profesor şi l-a apostrofat pe Victor Ponta, catalogându-l ca impertinent. Mai avea puţin şi-i promitea că-i scade şi nota la purtare dacă persistă în comportamentul impertinent care-l făcea să declare că nu înţelege schimbările bruşte de direcţie ale PNL.

Dacă săptămâna trecută Ponta era doar mirat când declara că suspendarea preşedintelui Băsescu, propusă de Antonescu în condiţiile în care acesta ar ratifica legea învăţământului, este o chestiune serioasă cu care nu este bine să te joci, acum cred că este de-a dreptul uluit. Chiar dacă comportamentul lui Ponta are, în general, tuşe de impertinenţă evidenţiate chiar de tătucul Iliescu, să-i spui de la obraz aşa ceva unui partener alături de care visezi să guvernezi este prea mult chiar şi pentru Antonescu. Probabil că pe liderul liberalilor nu l-a deranjat neapărat remarca legată de schimbarea rapidă a macazului, cât remarca lui Ponta prin care a sugerat că Antonescu face declaraţii şocante doar pentru a intra în graţiile mogulilor de presă. Dacă Antonescu nu ştie de glumă şi va continua să se poarte aşa cu partenerii săi nu este exclus ca următoarea dată Ponta să se trezească lovit peste degete cu rigla  sau să fie pus la colţ, pe coji de nucă.

Faptul că se porcăiesc în văzul lumii  este descumpănitor pentru că electoratul obişnuit să-i vadă împreună de câte ori se încearcă suspendarea, răsturnarea, demisia sau orice altceva nu mai ştie ce să creadă. Or glumi, or vorbi serios sau şi una şi alta?! În acest conflict iscat pentru nimic sunt tentat să-i dau dreptate lui Ponta. Declaraţia lui Antonescu legată de declanşarea suspendării preşedintelui în condiţiile în care acesta şi-ar exercita mandatul şi ar promulga legea educaţiei în curs de asumare a guvernului este un fel de  hai să vorbim ca să ne aflăm în treabă! De ce? Pentru că liberalul nu poate să iniţieze nimic în actuala legislatură, deoarece nu întruneşte numărul minim de parlamentari care să ceară suspendarea. Fără ajutorul social democraţilor Antonescu este pe nicăieri, iar el ştiind acest lucru se repede ca proasta-n târg şi îi dă peste mâini lui Ponta.

Aura de personaj integru pe care îi place să şi-o aşeze în jurul capului i s-a cam  disipat de când s-a aflat că distinsa domniei sale soţii, europarlamentarul Adina Văleanu, dă „meditaţii” la greu unei firme offshore  de-a lui Patriciu. Zic că dă meditaţii şi nu acordă consultanţă pentru că din postura de profesor de matematică ce i-ai putea învăţa pe oamenii lui Patriciu decât ceva legat de tabla înmulţirii… Oricum, aşa cum se poate citi în declaraţia europarlamentarei, se pare că este cea mai scumpă meditaţie de pe glob, dacă avem în vedere că este plătită cu zeci de  mii de euro… Dar Antonescu, bineînţeles că nu ştie nimic şi nici nu are vreo treabă cu faptul că Dinu-i plăteşte nevasta!

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: