De la tarabă, pe Internet! Comercianții gorjeni s-au mutat în mediul online

 Micii producători gorjeni „și-au mutat tarabele” din piețe, în mediul online! Dacă în urmă cu doar câțiva ani trebuia să colinzi piețele din județ în căutarea unor produse proaspete, naturale și de calitate, acum poți obține aceleași bucate cu doar câteva click-uri. Producătorii autohtoni își comercializează produsele pe Facebook, unde au fost create chiar pagini speciale tot de către ei. Marele avantaj este acela că nu mai plătesc taxe pentru închirierea unui spațiu. 

Pentru micii producători și comercianți din județul Gorj există o pagină de Facebook unde aceștia pot posta fotografii cu produsele din gospodăria proprie. Oferta este cel puțin la fel de variată ca într-o piață obișnuită. De exemplu, în această perioadă, doritorii pot să își cumpere dulceață de fragi, cireșe, căpșuni sau petale de trandafiri, fără a se mai deplasa de acasă. Tot ce au nevoie este puțin timp liber și un telefon sau un calculator cu Internet. Comanda, daca este una mai mare, poate fi livrată direct la ușă, iar de produsele gorjenești pot beneficia oricine din țară.

„Vând dulceață din petale de trandafir! Dulceața din trandafir este cea mai parfumată și mai delicată dulceață. Preț 15 lei borcanul de 375gr. Trimitem în țară prin poștă sau curier.”

Acesta este doar unul dintre anunțurile postate recent. Pentru a-și atrage clienții, comercianții din spatele calculatorului i-au invitat chiar la ei acasă. A fost cazul sătenilor din Stănești, care au venit cu o ofertă inedită pentru cei cărora le plac cireșele. La prețul de doar 3-4 lei kg, doritorii puteau culege pe alese, direct din livada țăranilor. 

La mare căutare, în această perioadă sunt și ciupercile. În mod normal, comercializarea acestora este interzisă în piețe, așa că mediul online a devenit locul perfect pentru a vinde. Pădurile județului Gorj s-au umplut de ciuperci, dar și de căutători. Așa se face că și Internetul abundă de oferte. Un kilogram de mănătărci poate fi cumpărat cu 35 le lei, iar unul de bureți de fag, cu 20 de lei.

Nelipsit din mediul online este comerțul cu băuturi alcoolice și produse lactate. De asemenea, tot de pe Internet se pot cumpăra păsări și animale, crescute la curte, cu hrană bio. 

Comerțul online a cunoscut o dezvoltare semnificativă odată cu pandemia de Covid 19. Fie pentru că piețele s-au închis, fie pentru că oamenii s-au ferit să ia contact unii cu alții, a fost la îndemână publicarea unui simplu anunț pe internet. Ofertele au curs și nu s-au oprit nici până în prezent.

Vizualizări: 1,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: