Domeniu schiabil de 70 de kilometri de pârtii lângă județul Gorj

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă vin din județul vecin, Vâlcea. Primarul de la Obârșia Lotrului, Gabriel Năstăsescu a anunțat să se va amenaja un mega domeniu schiabil la doar doi kilometri distanță de actuala pârtie de schi ”Transalpina”. Edilul creionează un domeniu cu 70 de kilometri care va cuprinde nu mai puțin de 13 pârtii. De precizat este faptul că, pe o parte din golul alpin unde va fi domeniul schiabil, ar fi proprietari mai mulți gorjeni.


„Miru – Mirăuţu” va fi noul domeniul schiabil. Proiectul se anunţă a fi un regat al iubitorilor sporturilor de iarnă comparativ cu actuala pârtie de schi Transalpina, care are 9 kilometri, cu 5 pârtii.


„Proiectul este la nivel de discuţii. În prezent se fac demersuri pentru dobândirea titlului de proprietate pentru golul alpin Mirăuţu. Golul alpin Miru nu este al nostru, este pe teritoriul judeţului Gorj, dar aici nu este problemă, se va face în parteneriat, care este deja discutat. În primă fază vor fi amenajate pârtiile de pe Mirăuţu. În acest sens facem demersuri pentru a intra în proprietatea golului alpin, ca mai apoi să putem avem discuţii cu Romsilva pentru a scoate pădurea din fondul forestier”, a declarat primarul din Obârșia Lotrului, Gabriel Năstăsescu.


Primarul din comuna gorjeană Baia de Fier susține că golul alpin Miru nu este în administrația teritorială a județului Gorj, însă există posibilitatea ca cetățeni din județ să fie proprietari acolo.„ Golul alpin Miru nu ține de județul Gorj, aparține de județul Vâlcea, însă există posibilitatea ca cetățeni din Gorj să fie proprietari pe acel gol alpin. Depinde foarte mult de ce obște este acolo și cine face parte din obște. Nu este exclus ca oameni din Gorj să aibă acolo titluri de proprietate”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.   


Potrivit autorităților de la Obârșia Lotrului, în prezent golul alpin Mirăuţu este al Obştii Pociovaliştea, dar aceasta a pierdut în instanţă dreptul de proprietate în urma proceselor pe care le-a avut cu statul român. ”Proiectul pentru amenajarea noului domeniul de schi „Miru – Mirăuţu” există, este depus la Ministerul Turismului, fiind tot o iniţiativă a Elenei Udrea, aşa cum a fost şi actuala pârtie de schi „Transalpina”.”, au mai comunicat autoritățile din Obârșia Lotrului.

Vizualizări: 3,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: