Cartier din Târgu Jiu, îngropat în gunoaie

Focar de infecție în Cartierul Pandurașul, din Târgu Jiu. Mormane de gunoaie zac lângă casele localnicilor care se declară deranjați de mirosul îngrozitor emanat de toate deșeurile aruncate la întâmplare și de peisajul din cartierul lor. Cu toate acestea, nimeni nu știe cine se face responsabil pentru imaginile dezolante de aici.

Tot felul de resturi zac lângă casele oamenilor sau lângă calea ferată. Zona este igienizată aproape săptămânal, dar gunoaiele reapar de fiecare dată.

Întrebați de situație, localnicii se plâng că sunt obligați să trăiască în mizerie. „Normal că ne deranjează! Avem copii mici și respiră aer din ăsta murdar. Nu vedeți câte gunoaie sunt?”, a întrebat o localnică. „E dezastru ce e aici. Nu ne place nici nouă, dar să le strângă primăria, cei care le aruncă. Nu le aruncăm noi. Sunt numai haine, sticle, tot felul de mizerii și mirosul e îngrozitor. Când vine câte un val așa de miros, e nenorocire, mai ales că noi stăm în apropiere”, a spus o altă femeie.

Polițiștii locali patrulează în zonele cu probleme și încearcă să descurajeze acest fenomen. Făptașii sunt prinși greu, dar sunt sancționați aspru. Amenda maximă prevăzută este de 1.000 de lei.

În primele opt luni ale acestui an, polițiștii locali au aplicat deja sancțiuni în valoare de 32.000 de lei numai persoanelor depistate că aruncau deșeuri în spații neamenajate. „Acționăm în zonele vulnerabile, unde știm că se depozitează deșeuri necontrolat. Acționăm prin patrule, prin pânde. Primim și de la cetățeni filmulețe cu oameni surprinși când depozitează gunoaie în locuri nepermise. Noi facem și acțiuni de conștientizare în rândul populației. Am mers din poartă în poartă, am stat de vorbă cu oamenii să-i facem să înțeleagă că au nevoie de contracte cu firma de salubrizare ca să nu mai vedem astfel de peisaje. În plus, dacă refuză să încheie contracte cu firma de salubrizare, cetățenii riscă amenzi și chiar să plătească o taxă specială de salubritate care este chiar mai mare decât valoarea contractului cu firma de salubrizare”, a explicat Maria Stamate, șefa Biroului de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: