Debranşările CEZ, numai cu preaviz de deconectare cu confirmare de primire

Compania CEZ nu mai poate debranşa clienţii de la energia electrică decât în baza unui preaviz de deconectare cu confirmare de primire. Noul regulament a fost impus de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la sfârşitul lunii octombrie a acestui an. Potrivit reprezentanţilor CEZ România, preavizul de deconectare se transmite clientului final prin curier sau poştă cu confirmare de primire, prin fax sau prin mijloace electronice.

Consumatorii CEZ din judeţul Gorj trebuie să ştie că furnizorul de energie electrică nu mai poate efectua o debranşare decât în baza unui preaviz de deconectare cu confirmare de primire. Această prevedere a fost reglementată de ANRE în ordinul nr.64 din 2014. Astfel, reprezentanţii companiei CEZ au precizat că singura noutate faţă de vechiul regulament este reprezentată de completări referitoare la modalitatea de transmitere a documentelor. „În articolul 61, paragraful 1, se precizează că preavizul de deconectare se transmite clientului final prin următoarele modalităţi: prin curier sau prin poştă, cu confirmare de primire, prin mijloace electronice şi prin fax în cazul în care clientul a prevăzut acest mijloc de contact în contract. Menţionăm că CEZ respectă prevederile precizate în Regulamentul de furnizare a energiei electrice”, a precizat Roxana Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al companiei CEZ România.

Cert este că această nouă reglementare vine în sprijinul multor gorjeni care nu de puţine ori s-au trezit debranşaţi de la curent pentru neplata facturilor dat fiind că preavizul de deconectare nu ajungea în mâinile lor. Mai mult, rebranşarea la energia electrică este foarte costisitoare, de cele mai multe ori depăşeşte chiar valoarea facturii pentru care CEZ a dispus deconectarea. Potrivit vechiului Regulament, operatorul de reţea putea efectua deconectarea de la energia electrică cu un preaviz de cinci zile lucrătoare fără a exista obligativitatea confirmării primirii.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: