Decenii de puşcărie pentru criminalii poştăriţei Ioana Petrişor

Un caz extrem de violent care în anii trecuţi a stârnit vii discuţii printre gorjeni este acum aproape de a fi finalizat în justiţie, după ce o instanţă de judecată i-a condamnat la ani grei de închisoare pe cei trei bărbaţi suspectaţi de omorârea unei poştăriţe din Târgu Jiu.

Curtea de Apel Craiova a decis ca Gabriel Marghitu şi Grigore Burlan să execute câte 30 de ani de închisoare şi pentru o perioadă de 8 ani să le fie interzise diferite drepturi, după ce îşi vor executa pedeapsa. Cel de-al treilea suspect, Iulian Pană, a fost condamnat şi el la 23 de ani de puşcărie, pentru o perioadă de cinci ani fiindu-i interzise diferite drepturi civile. Magistraţii le-au aplicat celor trei indivizi diferite pedepse, în funcţie de toate acuzaţiile formulate împotriva lor, în cele din urmă fiind aplicate pedepsele cele mai mari, la care s-au adăugat sporuri de pedeapsă care au mers şi până la 5 ani.

Sentinţa a fost pronunţată după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus rejudecarea cazului, sentinţele de acum nefiind foarte diferite de cele anterioare. Cei trei indivizi ar urma să plătească şi daune către familia poştăriţei, soţul şi fiica femeii urmând să fie despăgubiţi, teoretic, de cei care i-au luat viaţa Ioanei Petrişor. Conform hotărârii judecătoreşti, soţul poştăriţei ar avea parte de daune morale de 50.000 de lei, iar fiica acesteia de suma de 80.000 de lei.  Şi asta nu este totul. „Obligă pe aceiaşi inculpaţi către Petrişor Mădălina Ioana prin reprezentant legal Petrişor Marius –Daniel la plata sumei de 14500 lei reprezentând prestaţie globală, calculată de la data decesului victimei Petrişor Ioana şi pînă la data pronunţării prezentei decizii şi în continuare la câte 250 lei lunar prestaţie periodică până la împlinirea vîrstei de 18 ani sau până la intervenirea oricărei cauze de modificare sau stingere a obligaţiei”, se arată în hotărârea judecătorească.

Poştăriţa Ioana Petrişor, de 31 de ani, a fost dată dispărută din Târgu Jiu în iunie 2005, ea având atunci asupra sa circa 200 de milioane de lei vechi. Cadavrul său a fost descoperit aproape un an mai târziu într-o pădure din zona Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Femeia a fost urcată într-un taxi şi invitată la o cafea, după care, în pădure, lângă Baia de Aramă, capul i-a fost zdrobit cu un bolovan, iar corpul şi, în special inima, i-au fost înţepate cu o şurubelniţă. Cadavrul a fost aruncat apoi în nişte tufe, în speranţa că nu va mai fi găsit niciodată. Sentinţa pronunţată acum nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: