Decizia UEFA: Campionatele interne trebuie să se încheie în august

UEFA a organizat miercuri a doua videoconferință cu reprezentanții celor 55 de federații, în care a discutat viitorul fotbalului european Astfel, deadline-ul pentru sfârșitul competițiilor interne din fiecare ţară a fost schimbat, de pe 30 iunie pe 3 august.

În urma videoconferinței cu federațiile, Comitetul Executiv UEFA a mai luat o decizie importantă. A schimbat data pentru încheierea competițiilor interne. Până acum, deadline-ul era pe 30 iunie dar, analizând  situaţia actuală acesta a fost mutat pe 3 august. Aceasta pentru a permite reluarea întrecerilor chiar și în a doua jumătate a lunii iunie.

Oficialii din fotbalul românesc lucrează în aceste zile la o formulă de a reîncepe campionatul intern de la începutul lunii iunie 2020.

Pentru că termenul limită până la care se vor putea încheia campionatele interne în acest sezon a fost amânat pentru 3 august, grupul de criză constituit la nivelul UEFA lucrează la planuri de scurtare a competițiilor din sezonul viitor.

În Liga 1, de exemplu, campionatul începe, în mod normal, la mijlocul lunii iulie. Amânarea debutului pentru începutul lunii septembrie (presupunând că sezonul intern se încheie la jumătatea lunii august) ar însemna că se pierd circa 6 săptămâni de competiție. Aici se adaugă și împingerea meciurilor din cupele europene și ale echipelor naționale cu același interval de timp.

Dar o formulă restrânsă de campionat în 2020-2021 ar însemna, în privința Ligii 1, dileme legate de numărul minim de partide stipulat în contractul cu deținătorii drepturilor TV.

Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: