Decizie! Medicii pensionari vor părăsi Spitalul Judeţean

Medicii care s-au pensionat, dar şi-au continuat activitatea, vor mai rămâne în Spitalul Judeţean până la sfârşitul anului. Şefii spitalului vor să aducă doctori tineri. Măsura vizează circa 20 de medici.  

S-au pensionat, dar continuă să activeze în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în baza unor contracte de muncă pe perioadă determinată sau de prestări servicii. Este vorba despre câţiva medici cunoscuţi, care începând cu anul viitor nu vor mai fi păstraţi în cadrul unităţii spitaliceşti. În această situaţie se află Viorica Olaru de la Balneofizioterapie, medicul Valeria Popa de la Boli Infecţioase, doctorul Florin Mergea de la Chirurgie II, medicul Barbu Negreanu de la Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă sau Stagiana Huidu de la Neonatologie. Pe listă se vor mai regăsi Gabriel Iliescu de la Psihiatrie, medicul Tatiana Cucu care face gărzi la Neonatologie, doctorul Gabriela Răuţ Bratiloveanu de la Medicală I, medicul Dumitru Răuţ de la Urologie şi Emil Sandu de la Secţia Chirurgie I.

„Pentru noi, ca spital, a fost de mare ajutor această decizie a dânşilor de a reuşi să asigurăm continuitatea pe specialităţi a actului medical. Medicii tineri se fereau înainte, şi din cauza salarizării, să vină la noi, unii plecau afară sau în centre universitare. Astfel, medicii care au îndeplinit vârsta de pensionare, dar şi condiţiile legale, respectiv aprobarea de la Colegiul Medicilor, Consiliul Judeţean şi DSP, au continuat activitatea la noi în spital şi am hotărât în Comitetul Director să îi menţinem şi pe dânşii cel puţin în cursul anului 2018. Datorită noii legi a salarizării, am primit multe semnale de la medici tineri, chiar medici de renume, care vor să vină la spitalul nostru, pe diferite specializări”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

În fapt sunt mulţi medici tineri interesaţi să vină în Spitalul Judeţean, odată cu creşterea salariilor în sistemul sanitar. „Intenţia mea este să aduc pe specialităţi, mai ales în secţiile unde am beneficiat de ajutorul medicilor care s-au pensionat. Vă daţi seama că şi medicii tineri trebuie să aibă o perioadă de lucru cu medicii mai în vârstă. Este o gândire a mea pentru ca încet, încet dânşii să preia activitatea, să lucreze cu aparatura pe care o avem, să creştem calitatea actului medical”, a mai explicat managerul Capotă.

Vizualizări: 18,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: