Decizie! Sens giratoriu permanent în Barieră

Un sens giratoriu temporar a fost realizat la intersecţia străzilor Calea Severinului – Luncilor – Tismana, la mijlocul lunii septembrie. Municipalitatea din Târgu Jiu a dorit să vadă dacă un astfel de sens giratoriu în zona Barieră este mai fiabil decât semafoarele. După ce a chestionat participanţii la trafic, administraţia locală a decis să facă un giratoriu permanent în acea zonă.

„La momentul acesta, semnalele pe care le primim de la cetăţenii municipiului Târgu Jiu sunt pozitive. Şi nu numai de la Târgu Jiu, pentru că este un sens giratoriu care preia foarte mult din traficul care intră în municipiul nostru, şi am luat decizia definitiv şi irevocabil ca acel sens giratoriu să rămână permanent. Cred că există posibilitatea ca până la sfârşitul anului să avem un sens giratoriu funcţional şi care să poată fluidiza traficul la intrarea în Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În urmă cu circa o jumătate de an, autorităţile din Târgu Jiu luaseră în calcul înlocuirea semaforizării în zona Barieră, mai ales că semafoarele se defectau frecvent. Pentru asta, au alocat aproximativ 200 de mii de lei. Cum au hotărât să facă un giratoriu permanent, banii au fost transferaţi pentru executarea lucrărilor la acest obiectiv.

După ce vor obţine avizele necesare, autorităţile vor demara licitaţia pentru amenajarea sensului giratoriu permanent.

Vizualizări: 3,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: