DECIZIE: 150 de salariaţi Minprest, trimişi în şomaj

Conducerea Minprest Rovinari a decis să păstreze doar 450 din cei 600 de salariaţi care aveau contracte de muncă pe perioadă determinată şi care au expirat la finele lunii februarie. Directorul Gabriel Giorgi spune că societatea nu a pierdut din contractele pe care le avea cu CE Oltenia, dar erau persoane care preferau să stea în concedii medicale decât să vină la serviciu.

Conducerea Minprest spune că a făcut o triere a celor 600 de persoane cărora le-au expirat contractele de muncă la sfârşitul lunii trecute, în funcţie de numărul de concedii medicale de care au beneficiat anul trecut. O parte din cei 150 de oameni trimişi acasă sunt de pe zona Berbeşti-Alunu, iar restul de la celelalte unităţi miniere pentru care Minprest prestează activitate. Din cei 40 de salariaţi de la Seciuri - Roşia de Amaradia, 31 au fost redistribuiţi la Rovinari, iar restul nu au mai dorit prelungirea contractului individual de muncă, spune directorul Gabriel Giorgi. „150 de persoane nu o să mai aibă contractul individual de muncă prelungit. Am avut discuţii, o parte din aceştia sunt de pe zona Berbeşti şi Alunu. Nemaiavând buget, toţi cei care sunt pe perioadă determinată au primit notificările. Am luat decizia să îi păstrăm pe cei de pe zona Seciuri, să îi aducem pe zona Rovinari. Restul până la 150 sunt persoane care au avut perioade de concediu medical în decursul anului 2014 fără spitalizare, de la Motru, Rovinari, Mehedinţi, Craiova. Adică şi-au luat concediu medical pentru probleme mărunte, închipuite, e problema lor, dar nicio persoană din cei cărora nu le va fi prelungit contractul individual de muncă nu rămâne fără să aibă posibilitatea să intre în şomaj”, a spus directorul general al Minprest Serv Rovinari.

Locurile vacante, puse la dispoziţia CE Oltenia

Ceilalţi 450 de salariaţi au scăpat pentru moment de şomaj, dar contractele lor au fost prelungite cu numai două luni. „La cei de la Seciuri le-am prelungit până la sfârşitul anului, la restul o să fie pentru o perioadă de două luni. În condiţiile în care preferă să stea acasă şi să nu muncească, se îmbolnăvesc subit, atunci renunţăm şi la ei. În 2013, le-am făcut prelungiri ale contractelor şi oamenii au fost mult mai responsabili. Orice intrare în concediul medical ne dă activitatea peste cap. CE Oltenia nu a renunţat la niciun contract cu noi, singurul contract care nu este bugetat este cel pe Berbeşti-Alunu, pentru că a fost bugetat până la sfârşitul lunii februarie. Locurile devenite libere rămân la dispoziţia CE Oltenia şi în cazul în care au nevoie să angajeze persoane afectate de exploatarea minieră şi au dosare de pământ cedate pot să ne trimită cererile aprobate şi o să ocupăm locurile respective”, a precizat directorul Minprest.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: