Tocăniță de pui cu orez

Ingrediente necesare: aprox. 1 kg carne de pui (aripi, spate, gât, pipotă, ficat etc.), 1 ceapă roșie mare, 1 linguriță boia, ulei, condimentele preferate, sare și piper, după gust, 250 g orez, 1 morcov, 1 cană mazăre (opțional), puțină apă.


Mod de preparare: Fierbem orezul cu morcovul și mazărea. Tocăm ceapa și o călim în ulei, adăugăm boiaua de ardei și carnea de pui, apoi adăugăm apă cât să acopere carnea. Condimentăm după gust. Să rămână carnea suculentă!

La final, amestecăm tocănița cu orezul și mâncarea e gata!


În cazul în care folosim orez prefiert, adăugăm morcovul și mazărea în tocană. 

Vizualizări: 850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: