Ruşeţ: Nu dăm primă de vacanţă

Ion Ruşeţ, membru în comisia de negociere a administraţiei pentru negocierea unui contract de muncă la CEO, spune că prima de vacanţă nu va mai fi acordată. „O companie de stat nu mai are temei pentru acordarea primei de vacanţă. Dimpotrivă se vorbeşte că singurele facilităţi sunt acele vouchere de vacanţă“, a spus el.

Administraţia vrea să dea un voucher de vacanţă de 1000 de lei, ori prima de vacanţă de la CEO e de cel puţin 3.000 de lei. Deputata Niculina Mocioi a depus un proiect de modificare a legii 94 care să permită angajaţilor să primească fie vouchere, fie contravaloarea voucherelor. Motivaţia acesteia ar fi că sunt persoane care nu doresc sau nu au suficienţi bani să plece în concediu şi atunci ar trebui să primească bani. Cert este că  la nivelul CE Oltenia va fi încheiat un CCM, într-o săptămână-două, în timp ce procedura extrem de greoaie de la Parlament face ca acest proiect, deşi depus la urgenţă, să ajungă în dezbaterea comisie şi apoi în plen în câteva luni.

Cât despre negocierile pentru noul CCM, Ruşeţ spune că „soluţiile propuse de sindicate sunt nesustenabile“. El mai zice că administraţia are şi alte variante, dacă federaţiile refuză semnarea contractului în forma pe care o vrea CEO. „Dacă negociem de peste 45 de zile, nu găsim soluţii, trebuie să mergem la pasul următor. Să nu se supere colegii de la sindicat, nu mergem pe o singură variantă. E nevoie de un contract, dar administraţia e obligată să caute soluţii“. Soluţia este în fapt semnarea unor acorduri cu fiecare lider în parte, ceea ce e puţin probabil să punctul culminant pentru declanşarea grevei generale. (M.M.)

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: