Decizie favorabilă pentru Termocentrala Turceni

Un nou bloc energetic va fi disponibil pentru punerea în funcţiune în perioada rece. Este vorba de grupul nr.7 al Termocentralei Turceni, pentru care autorităţile avizatoare au dat undă verde în ceea ce priveşte utilizarea.

Blocul energetic nr.7 al termocentralei din zona de sud a judeţului Gorj ar putea fi pus în funcţiune în circa o lună. Comisia de Analiză Tehnică a analizat marţi solicitarea CE Oltenia pentru revizuirea autorizaţiei integrate de mediu pentru Termocentrala Turceni în vederea includerii blocului energetic nr.7. Decizia a fost una favorabilă pentru CE Oltenia. Din comisia avizatoare au făcut parte reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Direcţia Sanitar-Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Consiliul Judeţean. „S-a luat decizia de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru Termocentrala Turceni. Se afişează, se dă anunţul şi se aşteaptă 30 de zile, timp în care se pot face propuneri, sugestii şi comentarii”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Pentru autorizarea blocului energetic nr. 7, CE Oltenia a trebuit să investească în reducerea emisiilor de oxizi de azot. Un incendiu a avut loc în martie, chiar la instalaţiile de reducere a emisiilor de NOx ale grupului energetic. Astfel, termenele de finalizare a investiţiei s-au decalat. Reparaţiile au fost efectuate şi grupul energetic este pregătit pentru punerea în funcţiune. „Lucrările sunt făcute. Are toate condiţiile de mediu ca şi când ar fi bloc nou. Nu putem să spunem că totul este în ordine până nu vedem autorizaţia. L-am pornit, i-am făcut probe, am arătat că merge şi instalaţia de reducere a oxizilor de azot şi instalaţia de desulfurare. A fost şi o dezbatere la Turceni, la primărie. Locuitorii din zonă nu au ridicat vreo problemă”, a spus Ionel Ilie, directorul Termocentralei Turceni.

Centrala electrică de la Turceni funcţionează luna aceasta cu un singur grup energetic.

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: