Decizie în dosarul Turceni - Rovinari

Decizia Curții Constituționale pe tema completurilor specializate de 3 judecători duce la amânarea unui nou dosar la instanța supremă. Este vorba despre dosarul dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecați Victor Ponta, Dan Șova și foști directori ai complexurilor energetice din Gorj și care a fost amânat pentru 7 octombrie, în așteptarea motivării deciziei CCR.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis luni amânarea judecării dosarului Turceni-Rovinari deoarece Curtea Constituțională nu a motivat decizia pe completurile specializate și au stabilit următorul termen pentru 7 octombrie, când vor fi audiați doi martori.

În primă instanță, în mai 2018, Victor Ponta, Dan Şova, Octavian Laurenţiu Graure (director economic al Complexului Energetic Turceni) şi Laurenţiu Ciurel (fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari), au fost achitaţi.

În schimb, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu. Totodată, instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Complexul Energetic Oltenia şi l-a obligat pe Dumitru Cristea la plata sumei de 2,3 milioane lei.

Galerie foto


Vizualizări: 3,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: