Promit încă un drum expres, deși nu l-au început pe primul

Nici nu a început execuția drumului expres Târgu Jiu – Craiova, că este anunțat un alt proiect. Mai exact, un drum expres care să lege Târgu Jiul de Hațeg. Deputatul Mihai Weber este cel care a făcut anunțul. Parlamentarul susține că totul este la stadiul de discuție în acest moment, dar proiectul se va concretiza după ce va fi gata drumul expres Craiova – Târgu Jiu.

Deputatul Mihai Weber a explicat că guvernanții au în plan un drum rapid între Târgu Jiu și Hațeg. Acesta va fi mult mai costisitor decât cel care va lega orașul lui Brâncuși de Craiova, proiect pe care vor să-l pună în aplicare trei firme. Procedura de depunere a ofertelor s-a încheiat și urmează să fie desemnat constructorul.

Pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova, Compania de Drumuri a anunțat un buget de 27,661 milioane de lei, însă pentru un astfel de proiect spre Hunedoara, costurile ar fi mult mai mari, este de părere Mihai Weber.

„Este a doua etapă, Târgu Jiu – Hațeg. Noi am fost vitregiți din cauza restricțiilor de tonaj pe Defileul Jiului și spre Severin și ne ocoleau transportatorii. Am zis să facem podul de la Lainici, a doua etapă este acest drum. Poate să fie un drum expres sau o bandă, rămasă banda asta un singur sens sau drum de servitute și modernizat, poate să fie asta o bandă. Luăm în calcul și numărul de kilometri de tunel, cam 18 kilometri de tunel. Este discutată și etapa aceasta. Venim aici, ne legăm în centură, facem legăturile cu punctele de ieșire din județ. Costul pentru Defileul Jiului era de șase ori mai mare decât costul la câmpie”, a declarat deputatul Mihai Weber, la Accent TV.

Vizualizări: 2,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: