Decizie în instanță. Se deschide cariera din Gureni!

O organizație de mediu a încercat să blocheze deschiderea carierei de calcar din localitatea Peștișani. ONG-ul reclamă că aceasta va afecta grav mediul. A cerut în instanță suspendarea acordului de mediu eliberat de autorități pentru această investiție, dar judecătorii au respins cererea.

Sentința nu este definitivă. „Respinge cererea de suspendare, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâta Explocarb S.R.L. a sumei de 20.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocațial redus. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul București – Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal”, e decizia judecătorilor.

Oamenii din zona Gureni au protestat de mai multe ori și chiar nu au permis în zonă accesul utilajelor. Localnicii se plâng că lucrările vor afecta mediul ireversibil. 

Primăria Peștișani a eliberat deja toate autorizațiile necesare pentru deschiderea acestei cariere pentru că susține că a fost respectată legea și că au fost obținute avizele de la instituțiile de mediu.  

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: