Festivalul de la Cannes, reluat după un an de pauză

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de film din lume, cel de la Cannes, a revenit după un an de pauză din cauza pandemiei. Este o ediţie specială atât din această perspectivă, cât şi pentru alte câteva premiere, mai ales că, pentru prima dată, juriul este format în majoritate din femei.

Din partea României, în secțiunile festivalului intră „La civil”, film regizat de Teodora Mihai și produs de Cristian Mungiu. De asemenea, participă scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure, „Întregalde”, de Radu Munteanu, și „Prin ora circulă scurte povești de dragoste”, realizat de Carina-Gabriela Brașoveanu. De asemenea, Cristian Mungiu este președintele juriului Semaine de la Critique.

Ceremonia a început cu acordarea premiului Palme d'Or onorific actriței și regizoarei americane Jodie Foster care avea doar 13 ani când a venit prima dată la Cannes. Primul film care a rulat la festival, după un an de pauză, a fost „Annette”, un musical cu Adam Driver și Marion Cotillard în rolurile unor îndrăgostiților prinși într-o relație de rău augur.

Ediţia de anul acesta a festivalului de la Cannes marchează o premieră: juriul este majoritar feminin.

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: