Burlan, sentința favorabilă în instanță în cazul selecției CEO

Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului CE Oltenia, respins de ARC Consulting SRL din concursul de selecție, are o primă izbândă în instanță.

Instanța a suspendat adresa trimisă de firma de recrutare lui Daniel Burlan, prin care era informat că este respins pentru că și-a pierdut postul de membru în Directorat prin revocare. Acesta a demonstrat în fața judecătorilor că este o minciună, iar decizia este suspendată până la finalizarea procesului pe fond. Termenul în procesul pe fond este pe 27 martie. "Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării adresei 'Comunicare', cu nr. 156/19.01.2023 până la soluționarea definitivă a dosarului 909/95/2024 înregistrat la Tribunalul Gorj. Executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj", este sentința instanței. Această decizie complică și mai mult, dacă se mai putea, acest proces de selecție, fiind deja mai multe indicii de nerespectare a legii. Reamintim că firma de recrutare a selectat trei dintre directorii actuali din 30 de candidați. Contractul cu firma era însă semnat de doi dintre cei selectați să continue la conducerea CE Oltenia. Pentru a se stabili dacă a fost sau nu conflict de interese, Ministerul Energiei a trimis Corpul de Control.

Raportul vorbește despre un conflict de interese pe achiziția acestui contract pentru selecția Directoratului. Cu toate acestea, președintele Consiliului de Supraveghere, Alexandru Marcoci, a mers mai departe cu procesul și a realizat interviurile. Interviul era de formă, nu mai putea influența punctajul cu care ei deja fuseseră admiși.

Ulterior, Vladimir Tanasiev, membru în Consiliul de Supraveghere al CEO, a sesizat AMEPIP, o agenție guvernamentală înființată acum câteva săptămâni, care se ocupa fix de concursurile la companiile de stat.

Vizualizări: 3,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: