Decizie la UCB. Uşă închisă pentru fostul rector

Viitorul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu va fi ales pe bază de concurs public. Asta au decis membrii comunităţii academice, în urma referendumului universitar organizat luna trecută. În plus, instituţia vrea să modifice Carta universitară, blocând astfel accesul fostului rector Luminiţa Popescu la un nou mandat.

Profesorii, cercetătorii şi reprezentanţii studenţilor UCB şi-au exprimat votul pentru una dintre cele două variante de desemnare a rectorului: concurs public sau alegeri generale, prin vot universal, direct şi secret. S-a optat pentru prima variantă, actualul rector Toader Nicoară fiind desemnat tot în urma unui concurs organizat în 2017, după revocarea din funcţie a Luminiţei Popescu. Alegerile vor avea loc anul viitor, mandatul rectorului fiind de 4 ani.

Mai mult, universitatea din Târgu Jiu vrea să modifice Carta UCB, documentul care reglementează funcţionarea instituţiei de învăţământ superior. Una dintre propuneri se referă la faptul că nu pot candida pentru obţinerea unui mandat de rector „persoanele care au fost demise/revocate, indiferent de funcția din care au fost demise/revocate”.

Efectiv, asta înseamnă că fostul rector al UCB, Luminiţa Popescu, nu ar putea candida pentru un nou mandat. Aceasta a fost revocată din funcţie, prin ordin de ministru, în luna mai 2017, după ce Senatul UCB, condus de Adrian Gorun, a făcut propunerea de demitere.

Galerie foto


Vizualizări: 2,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: