Cum va funcționa parcarea de la stadion

Circa 300 de noi locuri de parcare vor fi disponibile, în centrul orașului, de luna viitoare. Atunci va fi dat în folosință Stadionul Municipal din Târgu Jiu și vor putea fi folosite și parcările din incinta acestuia. Va fi o parcare subterană, cu sistem de taxare modern, și încă una la nivel. Tarifele urmează să fie stabilite de aleșii locali.

Peste 150 de locuri vor fi puse la dispoziția târgujienilor numai în parcarea subterană a stadionului. Accesul aici va fi restricționat când au loc competiții și destinat doar celor implicați în activitățile sportive. „Se află în structura investiției, se află parcarea subterană cu 156 de locuri care este prevăzută în cadrul proiectului ca, în cazul competițiilor de un anumit nivel, trebuie să fie dedicată acțiunilor sportive, dar în restul timpului, va fi amenajată ca și parcare publică. Este echipată cu toate dotările, sistemele autorizate funcționării unei parcări cu plată în municipiu”, a spus Raul Chiriac, directorul de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Cât îi va costa pe șoferi să-și parcheze mașinile la stadion, se va stabili în următoarea ședință de Consiliu Local. La sfârșitul acestei luni, ar putea fi făcută recepția la noua arenă sportivă pentru că lucrările se apropie de final. „La suprafață, sunt locurile de la Sala Sporturilor, dar în sistematizarea acestui obiectiv, în ultima etapă a lucrărilor, sunt prevăzute și locuri de parcare la nivel pe lângă parcarea subterană, dar și o parcare în partea de vest a incintei, parcare ce va fi realizată de Primăria Târgu Jiu. În total, 156 de locuri vor mai fi disponibile. În total, aproximativ 300 de locuri de parcare vor fi amenajate în incinta Stadionului Municipal. Funcționarea acestora va fi diferențiată, parcarea cu plată are acel sistem de taxare cu aparat de taxare, cu barieră. După recepție, se va stabili tariful. Toate aspectele vor fi discutate în Consiliul Local și se va stabili regulamentul de funcționare a parcării prin hotărâre de Consiliu Local”, a mai adăugat Raul Chiriac.

Vizualizări: 2,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: