Delegaţie turcă aşteptată astăzi la Rovinari

O delegaţie din Turcia este aşteptată astăzi la Rovinari, pentru a participa la o conferinţă de diseminare a unui proiect pe fonduri europene al cărui beneficiar este Şcoala Gimnazială Nr.3. Este vorba de un proiect Comenius, menit să formeze cadrele didactice ale şcolii, pentru a promova un stil de viaţă sănătos şi care să transmită informaţii utile pentru sănătatea elevilor.

Proiectul „Healty Lifestyle’s Education”a demarat în urmă cu circa doi ani şi se apropie de final. Din activităţile principale derulate în cadrul acestui proiect au fost cuprinse:  o campanie de conştientizare a părinţilor asupra educaţiei pentru sănătate, conferinţă pentru promovarea educaţiei pentru sănătate, work-shop unde profesorii şi-au dezvoltat cunoştinţele legate de stilurile parentale pentru a fi capabili să abordeze relaţia cu părinţii, un curs de limba engleză pentru dobândirea competenţelor de bază în utilizarea acestei limbi, dar şi mobilităţi în Turcia unde delegaţia de la Rovinari a avut posibilitatea să cunoască modul de organizare a sistemului de învăţământ din această ţară.

Astăzi, la Casa de Cultură din Rovinari, va avea loc Conferinţa de diseminare a proiectului, unde sunt aşteptate 16 persoane din Turcia. Autorităţile locale din Rovinari au fost cele care au coordonat şi cofinanţat acest proiect. „Iată că prin acest proiect şcoala reprezintă o prioritate. Primarul de când a fost ales şi-a exprimat disponibilitatea şi, ca şi ţintă a lui, a fost promovarea şi sprijinirea tinerilor din oraş. Acest proiect ne dă prilejul să arătăm că nu suntem singuri, că şcoala rovinăreană are nevoie de schimburi de experienţă, să se vorbească frumos despre ea, să înveţe de la alţii, dar în acelaşi timp încercăm să ne promovăm, să arătăm că şi aici se învaţă, că şi Rovinariul este un oraş despre care se poate spune chiar în Turcia că s-a găsit în România o şcoală care este la fel ca a lor, dacă nu mai bună”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

OBIECTIVE

Obiectivele acestui proiect sunt promovarea unui stil de viaţă sănătos prin formarea persoanelor implicate în procesul de educaţie, dar şi creşterea capacităţii profesorilor de a se implica în realizarea educaţiei părinţilor şi a transmite informaţii utile pentru sănătatea elevilor. Valoarea totală a acestui proiect este de circa 51.000 euro reprezentând fonduri europene, iar cofinanţarea din partea Consiliului local a fost de peste 6000 de euro. 

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: