Ofertă educaţională tentantă la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”

Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” din Târgu Jiu se menţine şi în acest an în topul celor mai căutate licee din Gorj. Pentru anul şcolar 2013/2014 Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” vine cu o ofertă educaţională foarte tentantă în domeniile Economic şi Turism, punând la dispoziţia absolvenţilor claselor a VIII-a specializări unice la nivelul judeţului nostru. Această unitate de învăţământ demonstrează că îşi merită pe deplin statutul de “Şcoală Europeană” câştigat încă din anul 2009. Prestigiul şcolii se datorează eforturilor cadrelor didactice şi implicit rezultatelor obţinute de elevi la bacalaureat, la admiterea în învăţământul superior, la olimpiadele şi concursurile naţionale.

Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu îşi aşteaptă „bobocii” cu o bază materială care se ridică la nivelul standardelor europene. Încă din anul 2009, această unitate de învăţământ a primit titulatura de „Şcoală Europeană”, titulatură reînnoită în anul 2012. Prestigiul acestei unităţi de învăţământ se datorează atât cadrelor didactice, cât şi elevilor care de fiecare dată au făcut cinste şcolii la olimpiadele şi concursurile naţionale.

Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” se numără printre puţinele licee din Gorj unde, în fiecare an, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a depăşit 80%. „Baza materială este corespunzătoare nivelului de pregătire al elevilor pe specializările instituţiei. Pe lângă faptul că folosesc laboratorul existent în incinta instituţiei, elevii noştri au posibilitatea de a face practică în unităţi de alimentaţie publică, turism, bănci şi agenţii de asigurări. În anul şcolar trecut, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost de peste 80%. Ne exprimăm speranţa ca şi în acest an să obţinem rezultate bune atât la examenul de bacalaureat, cât şi la admiterea în învăţământul superior”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

Specializări nou acreditate

În fiecare an, toate clasele prevăzute în oferta educaţională a Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” au fost ocupate. În anul şcolar 2013/2014, vor exista opt clase a IX-a, astfel: 5 clase servicii/tehnician în activităţi economice, 2 clase servicii/turism şi alimentaţie şi o clasă servicii/tehnician în activităţi de comerţ. Anul acesta au fost acreditate mai multe specializări, precum: agent de turism, asistent manager în unităţi hoteliere, organizator banqueting etc. Anul trecut, pentru specializarea de tehnician în activităţi economice, media de intrare minimă a fost 8.20.

Pentru ruta progresivă seral, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu îşi va continua activitatea cu o clasă a XIII-a, specializarea tehnician în hotelărie, şi două clase a XIV-a, specializările tehnician în hotelărie şi tehnician în gastronomie. Nu numai absolvenţii claselor a VIII-a se pot specializa în anumite domenii de activitate, ci şi cei care vor urma cursurile şcolii postliceale. În anul şcolar 2013/2014 la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” va exista şi o clasă de postliceală, anul I, cu profilul turism/agent de turism ghid.  

SOLICITARE

Conducerea Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” spune că această unitate de învăţământ se bucură de sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Târgu Jiu. „Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” este sprijinit în permanenţă de Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Local în ceea ce priveşte dotările şi reabilitările pe care le necesită instituţia, drept pentru care le mulţumim şi le solicităm să nu ne uite cu privire la sala de sport, cămin-internat şi cantină”, a mai precizat Petre Ciungu.

Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: