Canalizare în cartierele Iezureni şi Romaneşti din Târgu Jiu

Peste 2000 de cetăţeni din zona Iezureni şi Romaneşti din municipiului Târgu Jiu vor beneficia de canalizare menajeră din toamna anului viitor. Cel puţin asta spun autorităţile locale care au dat ieri stratul lucrărilor de execuţie a canalizării în cele două cartiere. Investiţia care implică o reţea de canalizare menajeră de 17 km se ridică la peste 4 milioane de lei. 

Ieri au fost demarate lucrările de realizare a reţelei de canalizare menajeră a cartierelor Iezureni şi Romaneşti. Autorităţile locale spun că vor beneficia de această facilitate şi cetăţenii care locuiesc pe străzile adiacente celor două cartiere. Investiţia are termen de execuţie 15 luni. „A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii extindere canalizare menajeră în zonele periurbane Romaneşti-Iezureni. O reţea în lungime totală de aproximativ 17 km prevăzută cu şapte staţii de pompare, subtraversări ale căii ferate, acolo unde este cazul. Sistemul proiectat va fi de aşa natură încât să poată prelua absolut toate gospodăriile din cele două cartiere, inclusiv de pe străzile secundare cum ar fi strada Stejarului, Paltinului, Aleea Iazului, Aleea Romaneşti. Valoarea totală, conform contractului de execuţie, este de 4,1 milioane lei noi”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Lucrările pentru introducerea canalizării în cele două zone ale municipiului vor fi executate de societatea Hidroconstrucţia. Mai multe echipe de muncitori au fost mobilizate pentru execuţia lucrărilor. „Pe acest şantier vom lucra cu cel puţin şase echipe, formate din câte cinci oameni, fiecare echipă cu utilajele şi oamenii lor. Vom începe, conform documentaţiei, din aval spre amonte. Ca şi utilaje, avem excavatoare pe pneuri, utilaje de capacitate mare, utilaje de capacitate mică, buldoexcavatoare, maşini care să aducă materialul dintr-un loc în altul, în special nisipul. Dispunem şi de maşini pentru compactat”, a precizat Marius Dumitrescu, şef de şantier şi inginer al societăţii Hidroconstrucţia.

Autorităţile locale dau asigurări că partea carosabilă nu va fi afectată de lucrările care se vor executa pentru introducerea canalizării menajere în cele două zone. 

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: