Primarul din Tismana cere implicare din partea parlamentarilor

Marian Slivilescu, primarul din Tismana, a decis să apeleze la sprijinul parlamentarilor de zonă pentru a dezvolta turismul în zonă. Primarul spune că localitatea are nevoie de un punct de informare turistică.

Deși pare greu de crezut, în orașul Tismana nu au ajuns până acum bani europeni pentru investiții. Primarul Marian Slivilescu a zis să-și încerce norocul și a depus un proiect pentru realizarea unui punct de informare turistică, fiind cunoscut potențialul pe care-l are zona și numărul mare de turiști care ajung anual la Tismana. În campania 2007-2013 pentru atragerea de fonduri europene, la Tismana nu a ajuns nici măcar un euro. Acesta este primul proiect câștigat, finanțat cu bani europeni. „Am realizat un proiect pentru realizarea și dotarea cu cele necesare a unui centru de informare turistică aici în Tismana. A fost ultimul proiect pe care l-am mai găsit ca să atragem fonduri europene și am zis să ne încercăm și noi norocul, pentru că din păcate, în Tismana nu a ajuns nici măcar un euro pe proiecte. Noi am făcut proiectul și așteptăm de mai bine de șase luni, pentru că la nivel ministerial nu s-a reușit contractarea unei firme care să facă evaluare tehnică și economică. Am cheltuit din bugetul local 140 de milioane de lei vechi plus TVA, iar valoarea proiectului este de 125.000 de euro fără TVA, iar contribuția noastră este 2%. Noi mai avem un proiect cu bani de la guvern pentru reabilitarea și izolarea Casei de Cultură, proiect care s-a blocat de câțiva ani”, a precizat Marian Slivilescu.

Are patru parlamentari de zonă

Deși localitatea pe care o conduce a dat doi deputați și doi senatori, primarul din Tismana nu a reușit să rezolve nimic concret, însă a primit promisiuni din partea parlamentarilor care-l vizitează frecvent. Edilul speră că va reuși cu ajutorul lor să realizeze acest proiect în Tismana. „De fiecare dată când parlamentarii au venit în Tismana am ridicat această problemă și ne-au promis că ne ajută. Vorbesc de domnul Cupă, de domnul Rotaru și domnul Barbu, dar au trecut câteva luni bune și până acum nu am văzut decât bune intenții și niciun rezultat. Aștept totuși cu încredere, pentru că am înțeles că mai sunt bani pentru acest gen de proiecte și poate ajung și la Tismana”, a spus Slivilescu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: