Delegaţiile în străinătate ale CE Turceni, interzise de Videanu

Ministerul Economiei a decis anularea tuturor deplasărilor în străinătate ale Complexului Energetic Turceni. Aşa se face că delegaţia care trebuia să plece în China nu va mai pleca.

Ministrul Economiei Adriean Videanu a luat această decizie după ce au apărut în presă semnalmente cum că pe deplasările în străinătate se cheltuiesc foarte multi bani. Directorul complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, consideră că măsura este bună şi nu prea. „Măsura în condiţiile actuale, când producţia este scăzută este foarte bună. Unii angajaţi intră în şomaj tehnic, iar alţii pleacă în străinătate, nu prea era corect. E bine să anulăm toate deplasările de la 31 martie până ne revenim, sperăm să se întâmple acest lucru prin luna septembtie- octombrie. Aş vrea să menţionez că aceste deplasări insă ne ajută şi pe noi în relaţia cu celelate ţări. Avem legături cu Japonia spre exemplu, dacă aceste deplasări nu vor mai avea loc noi nu vom avea acces la astfel de colaborări, dar până trece perioada aceasta de criză ne conformăm, aşa că începând cu data de 31 martie nu voi mai aproba nicio deplasare“, a declarat directorul CE Turceni, Octavian Graure.

Adio China

În perioada următoare o delegaţie formată din aproximativ 30 de angajaţi ai complexului trebuia să plece într-o deplasare în China. „Vreau să menţionez că sumele apărute în presă nu sunt adevărate, iar astfel de deplasări sunt la nivelul ţării, nu le facem numai noi. Deplasările se fac în fiecare an pentru pregătirea personalului. Acum în China era o conferinţă internaţională pe energie şi am zis să avem şi noi reprezentanţi. Pe această deplasare se cheltuia 1700 de euro, pe avion dus- întors, de persoană, 700 de euro cazarea, 7 zile, atât trebuia să stea şi 1000 de euro cursul în sine“, a declarat Graure. Directorul complexului spune că la începutul fiecărui an se alocă bani din buget pentru pregătirea personalului, iar astfel de deplasări au loc odată pe an.

“Ministrul Adriean Videanu a luat decizia ca, începând cu data de 31 martie 2010, deplasările în străinătate ale tuturor salariaţilor companiilor aflate în portofoliul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sa primească acordul de principiu al secretarului de stat, coordonator al domeniului vizat, înainte de a fi aprobate de Consiliul de Administratie. Deplasarea in China a reprezentanţilor CE Turceni, la care aţi făcut referire, a fost anulată, având in vedere masurile care s-au luat in aceasta companie pentru atenuarea efectelor crizei economico-financiare”, arată un comunicat al Ministerului Economiei şi Comerţului.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: