Zeci de localnici din Turcineşti, păcăliţi de un salariat al primăriei

Aproape o sută de localnici din comuna Turcineşti au fost păcăliţi de inginerul cadastral din localitate, Emil Voinea. Oamenii au plătit sute de lei pentru autorizaţiile de construcţii, dar au rămas fără acte la casă. Mai mult, aceştia riscă să plătească amnezi usturătoare pentru că au construit ilegal. Dosarul în care Emil Voinea este acuzat de fraudă se află în prezent la poliţia din Bumbeşti Jiu şi urmează a fi înaintat Parchetului.

În urma controlului financiar efectuat de către Curtea de Conturi, la primăria Turcineşti a ieşit la iveală faptul că inginerul cadastral din localitate, Emil Voinea, a încasat bani de la oameni, dar nu le-a eliberat autorizaţiile de construcţii de care aveau nevoie sau le-a eliberat chitanţe pe o sumă mult mai mică decât cea plătită. Frauda se ridică la peste 200 de milioane de lei vechi. „Sunt 85 de autorizaţii de construcţii eliberate ilegal, primarul şi inginerul de la cadastru au luat banii de la oameni şi i-au băgat în buzunar, nu o spunem noi ci cei de la Curtea de Conturi” , a declarat Dumitru Şerbu, consilier local Turcineşti.

Amenzi tot pentru păcăliţi

Având promisiunea că vor primi autorizaţiile, oamenii şi-au construit locuinţe şi anexe gospodăreşti fără a sta pe gânduri iar acum sunt în ilegalitate. Unul dintre cei aflaţi în această situaţie este Nicolae Marcău din satul Rugi, comuna Turcineşti. Omul susţine că a plătit inginerului cadastral 500 de lei în schimbul unei autorizaţii de construcţie a unei anexe gospodăreşti dar nu i-a fost eliberat documentul. „A venit domnul inginer Emil Voinea împreună cu domnul Sichitiu şi au măsurat. Domnul Voinea mi-a zis să mă apuc liniştit de construcţie că îmi dă autorizaţie. Am dat banii, 500 de lei şi am aşteptat să-mi elibereze autorizaţia dar au trecut aproape doi ani şi tot nu sunt în posesia actului. Voi depune plângere la parchet împotriva acestui om care m-a înşelat”, a spus Nicolae Marcău.

Inginerul nu s-a oprit aici. Unii dintre locuitori au primit chitanţe însă pe sume mai mici, astfel că acum sunt obligaţi să plătească încă o dată. Este cazul Cristinei Orbeţu. Aceasta a rămas şocată când a fost informată de către reprezentanţii primăriei că are de achitat contravaloarea unei autorizaţii eliberată cu mult timp în urmă. „Eu am plătit 900 de lei pentru autorizaţia la casă, mi-a dat autorizaţia dar s-au trezit acum că trebuie să le mai dau ceva bani pentru că spun că pe chitanţă scrie că nu am plătit decât 300 de lei. Nu le mai dau niciun leu. Eu am plătit atât cât mi s-a cerut la momentul potrivit”, a spus Cristina Orbeţu din Turcineşti. Amenda pentru cei care construiesc fără a avea autorizaţie poate ajunge până la 100 de milioane de lei vechi.

Primarul zice că el l-a dat în gât pe inginer

Primarul localităţii Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, se absolvă de orice vină. „Eu am semnat pentru eliberarea autorizaţiilor unde chitanţa nu face obiectul plăţii, după ce au semnat toţi din comisia tehnică. Când am aflat că salariatul primăriei a făcut ceea ce a făcut am anunţat poliţia”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul localităţii Turcineşti. Emil Voinea nu a vrut să comenteze situaţia. „Nu comentez absolut nimic, este un dosar pe rol”, a spus acesta.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: