Delicatese de Paști la fabrica de ciocolată din Crasna

Iepurași, găinușe, ouă mari și ouă mici, toate din ciocolată. Acestea sunt cele mai solicitate produse, în această perioadă, la fabrica de ciocolată din comuna Crasna. Patroana fabricii, o fostă profesoară de pian din Belgia, spune că sunt foarte solicitați în această perioada a anului. De „vină” sunt comenzile pentru Paști, în topul preferințelor fiind figurinele de ciocolată de până la 45 de centimetri înălțime.

Marie Carels, patroana fabricii de ciocolată din Crasna, vorbește despre multele comenzi pe care le are în apropierea sărbătorilor pascale. Toate din ciocolată belgiană cu 70% cacao. „De peste tot avem solicitări, avem comenzi direct la atelier și avem clienții noștri la magazin la Târgu Jiu. Livrăm la București, la Constanța, la Timișoara, la Craiova, la Baia Mare, la Brașov. Noi comercializăm ciocolata noastră și în alte magazine din țară, care nu sunt ale noastre, cofetării, magazine de delicatese. Aceeași rețetă folosim și pentru comenzile de Paște doar că sunt figurine speciale, iepurași, găinușe, ouă, de toate mărimile. Cel mai mare iepuraș are 45 de centimetri înălțime”, a spus Marie Carels, proprietara fabricii de ciocolată.

În perioada 5-14 aprilie, fabrica din Crasna participă și la un târg de dulciuri în București. „Ciocolată belgiană care conține ca grăsime vegetală 100% unt de cacao, nu băgăm nici grăsime de palma, 100% unt de cacao, acesta este foarte important. Avem ciocolată cu procentaj înalt de cacao, 70%, ciocolată neagră și fără lapte, niciun gram”, mai spune Marie Carels.

Materie primă din Belgia

Toată materia primă folosită în fabrica din Crasna provine, în mare parte, din Belgia. Numai nucile sunt românești. „Avem vișine întregi, fără sâmburi, cu codiță, date prin ciocolată, este un vis. Folosim portocală confiată, folosim multe fructe lemnoase, adică nuca, nuca din România, le cumpăr din România. Toate celelalte produse folosite ca materie primă vin din Belgia. Nuca este de la români. Mai avem alune de pădure, migdale din Spania, stafide din Turcia, stafide mici, uscate, date prin ciocolată. Avem cireșe confiate, fără codiță”, a mărturisit Marie Carels.

Cel mai ieftin dulce

Deși prețurile ciocolatei belgiene sunt în general ridicate, proprietara fabricii de ciocolată a găsit soluții să mulțumească pe toată lumea. Cel mai ieftin produs vândut în magazinul din Târgu Jiu este un orez expandat, în sirop de miere, învăluit în ciocolată cu lapte. „Rocher, avem o pungă de o sută de grame, le vindem la 10 lei suta de grame, este cel mai ieftin produs al nostru. Este un orez expandat, ușor crocant, cu stafide, sirop cu miere făcut manual la noi în atelier, 100% natural și formăm bucățele pe care le dăm prin ciocolată cu lapte. Este o rețetă originală din Belgia. Cel mai scump produs este ciocolata neagră, cu boabă deosebită din Africa, cred că se vinde undeva la 13 lei suta de grame la Târgu Jiu, în București este mai scump”, a spus Marie Carels, proprietara fabricii de ciocolată din Crasna.

În prezent, micuța fabrică funcționează cu patru salariați, iar magazinul din Târgu Jiu cu doi salariați. Patronii caută în prezent un al cincilea angajat, un agent de vânzări. 

Galerie foto






Vizualizări: 3,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: